V domě v litvínovské čtvrti Chudeřín se našli dva mrtví lidé. Případ vyšetřují...

V domě v litvínovské čtvrti Chudeřín se našli dva mrtví lidé. Případ vyšetřují kriminalisté. (7. 2. 2023) | foto: Monika Gordíková, MF DNES

Na smrti dvou seniorů nalezených v Litvínově patrně nemá podíl nikdo jiný

  • 1
V rodinném domě v Litvínově na Mostecku byli nalezeni muž a žena v seniorském věku bez známek života. Případ si na místě převzali krajští kriminalisté, informovali policisté na Twitteru. Později uvedli, že vše nasvědčuje tomu, že na jejich smrti zřejmě nemá podíl nikdo jiný.

Místem události je klidná čtvrť Chudeřín.

„Přijali jsme oznámení o nálezu dvou mrtvých osob od hlídky Policie ČR. Událost jsme předali koronerům a na místo vyrazila i kriminální vyšetřovací služba. My jako záchranná služba tam vůbec nezasahujeme,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Prokop Voleník.

Policisté nařídili soudní pitvu zemřelého manželského páru. „Z ohledání místa činu nic nenasvědčuje tomu, že by na smrti muže a ženy měla podíl třetí osoba,“ uvedli v podvečer.

„Pána jsem viděl párkrát projet autem. Že s ním bydlela i paní, jsem ani nevěděl. Kdy jsem ho viděl naposledy? To ani nevím. Ani nebylo vidět, že by topil,“ řekl redaktorce MF DNES na místě jeden ze sousedů s tím, že v ulici bydlí teprve asi tři roky.

„Byli takoví divní, velcí samotáři. Hlavně paní byla vyloženě nekamarádská. Poslední roky už vůbec nevycházela, zdravotní stav jí to neumožňoval. Pána jsem viděla naposledy před třemi týdny. Bylo mu hodně zle. Později ho odvezla sanitka. Co já vím, tak byl vážně nemocný,“ sdělila jedna ze sousedek.

Pár měl podle ní jednu dceru a také vnuka. „To je kriminálník,“ poznamenala.

Policie v Ústeckém kraji loni zahájila vyšetřování pro podezření ze spáchání trestného činu vražda ve dvaceti případech, jeden však později odložila a ve dvou čin překvalifikovala na opilství, kdy pachatele vedl ke spáchání stav nepříčetnosti způsobený návykovou látkou.

Ze sedmnácti vražd šlo v sedmi případech o dokonaný skutek, v devíti o pokus a v jednom o přípravu.

,