Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Michal Šula, MAFRA

Policie dopadla zloděje, kteří ukradli a nejspíš prodali přes sto másel

  • 10
Policie stíhá za krádež sto dvaceti kostek másla dvaatřicetiletou ženu z Litvínova a jejího o dvanáct let staršího komplice z Moravy. V říjnu společně ukradli v litvínovském supermarketu máslo za více než sedm tisíc korun. Oběma za to teď hrozí vězení.

Čtvrtkilogramové kostky másla, jehož cena v posledních týdnech rychle stoupala a je nejvyšší v historii (více v článku Máslo meziročně zdražilo o 45 procent), si muž s ženou uložili v obchodě do tašek a poté prošli pokladnou bez placení. 

„Pracovníci prodejny krádež záhy odhalili, když si u regálu všimli jedné kostky másla spadlé na zem. To už ale byla dvojice pryč,“ líčí policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Přivolaní strážníci pak našli na zastávce MHD ženu, která odpovídala popisu podezřelé. Její komplic s ní ale nebyl a žena u sebe ukradené máslo neměla.

V Mostě zloděj také kradl máslo, odnesl si 150 kostek

Případ si převzala státní policie a spolupachatele z Moravy vypátrala v obci na Litvínovsku. „Kde lup skončil, dvojice neřekla,“ dodává Světláková. 

Ženě hrozí s ohledem na její kriminální minulost až tři roky za mřížemi, muži o rok méně.

Na Mostecku je to už druhý případ krádeže másla v tak velkém množství. Jiný muž z Moravy totiž v září ukradl v supermarketu v Mostě 150 kostek másla. Také se dostal až za pokladny, ale tam ho zadržela ostraha a předala policii. Zloděj přiznal, že chtěl máslo výhodně prodat (psali jsme o tom zde).