Konvička rozdává růže v Teplicích (28. srpna 2016)

Konvička rozdává růže v Teplicích (28. srpna 2016) | foto: Tomáš Kassal, MF DNES

Lázeňského šviháka Konvičku odmítaly v Teplicích Arabky i Češky

  • 413
Martin Konvička týden po provokaci na pražském Staroměstském náměstí, kterou vyšetřují kriminalisté, rozdával v neděli v Teplicích lázeňským hostům vzkazy varující před „zotročujícím islámem“. Na promenádě obcházel ženy a nabízel jim růže spolu s dopisem o „obtěžujících muslimech“. Většina ho však odmítla.

Park v teplickém Šanově si Konvička nevybral náhodou. „Vyšli jsme si s několika přáteli do šanovského lázeňského parku v Teplicích známého z konfliktů s lázeňskými hostkyněmi, které se ostentativně vzpěčují dodržovat českou tradici odhalené tváře, a frekventovaného i obyčejnými lázeňskými hostkyněmi. Přišli jsme ukázat, že to jsou všechno ženy, a dát krátké, malé dopisy,“ popsal Konvička svou přítomnost v Teplicích.

Spolu s kolegy z Iniciativy Martina Konvičky rozdal desítky růží. Zahalené ženy se většinou obracely zády a nechtěly komunikovat, ani české ženy často květinu nepřijaly. „Žijeme v podivné zemi, když si žena na lázeňské promenádě odmítá brát od šviháka lázeňského růži,“ zlehčoval Konvička výsledek akce.

„S jeho názory nesouhlasím. My jsme tady v lázních a vyšli jsme si na procházku. Máme navíc květinu. Budu ale každému říkat, že ji má žena ode mne,“ komentoval setkání s Konvičkou jeden z lázeňských hostů. Někteří lidé se naopak ke Konvičkovi hlásili a jeho názory oceňovali.

Text rozdaných vzkazů

Milá paní, slečno.

Jsme rádi, že se Vám v teplických lázních líbí a přejeme příjemný pobyt.

I nás mrzí, že Teplice jsou čím dál víc zahlceny příslušníky islámské víry, která své věřící zotročuje. Věříme ale, že i muslimové a zejména muslimské ženy pochopí přednosti života ve svobodě. Jsme zde od toho, abychom vás a tuto zemi chránili.

Současný vývoj a hrozba islamizace v Evropě jasně naznačuje, že nebezpečí totality není pouze imaginární, nýbrž skutečné! Chceme našim dětem a vnoučatům zajistit lepší budoucnost, než-li život v totalitní společnosti islámského typu, která je ve své krutosti potlačování základních lidských práv mnohonásobně horší než totalita, ve které jsme do roku 1989 byli nuceni žít!

Pevně věříme, že nás v našem snažení podpoříte.

Protimuslimský aktivista odmítl, že poté, co před týdnem v Praze vyděsili s kolegy řadu lidí inscenovanou hrou na přepadení islamisty, mohla být jeho aktivita v Teplicích brána jako provokace.

„Myslíte, že věnovat růži někomu je provokace? Pan Konvička je někdo jiný než třeba pan Novák?“ nesouhlasil Konvička s dotazem. S redaktorem MF DNES se pak odmítl dál bavit. „Jste si vědom, že na váš deník jsem podal trestní oznámení pro šíření poplašné zprávy? Tak vám to sděluji a tím bych náš rozhovor ukončil.“

Ministr vnitra Milan Chovanec v nedělních Otázkách Václava Moravce uvedl, že Konvička mohl svým počínáním na Staroměstském náměstí upoutat na Česko pozornost islamistů (více čtěte zde). Policie akci prověřuje pro podezření z výtržnictví a šíření poplašné zprávy.

Zinscenovaný příjezd islamistů do Prahy (21. srpna 2016):