Vyprošťování auta Jedlovou horou

Vyprošťování auta Jedlovou horou | foto: čtenář iDNES.cz

Odtah auta uvázlého pod Jedlovou horou zkomplikovala krádež kol za 80 tisíc

  • 1273
Neznámý zloděj v noci poškodil vůz, který v úterý uvázl ve svahu pod Jedlovou horou v Lužických horách na Děčínsku. Z luxusního auta ukradl čtyři kola z lehkých slitin v hodnotě 80 tisíc korun a rozbil boční okno. Krádež tak nečekaně zkomplikovala odtah vozu.

„Zloději za přečin poškození cizí věci a zločin krádeže hrozí až osmileté vězení,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek. Celková škoda je vyčíslena na 100 tisíc korun.

Řidič volkswagenu se během nočního výletu do zákazu vjezdu pokusil zdolat 774 metrů vysokou Jedlovou horu.

Bez potřebného zimního vybavení však na neupravovaném a zamrzlém povrchu dostal smyk a skončil v suťovém poli pod silnicí.

Odtažení vozu pomocí těžké techniky si musí zajistit jeho majitel. Vůz stojí v místech, kde nikoho neohrožuje a nebrání provozu, a tak k případu nevyjížděla ani policie ani hasiči.

Vyprošťování vozu začalo podle čtenářů iDNES.cz již během dnešního dopoledne. Vůz má nasazená nová kola a začaly i práce na jeho vytažení zpět na komunikaci.

Kromě starostí s odtahem vozu čeká řidiče i další nepříjemnost. Porušením zákazu vjezdu a možným ohrožením životního prostředí v Chráněné krajinné oblasti Lužické hory se budou zabývat místní úřady.

„Případ jsme postoupili k projednání na příslušný městský úřad jako přestupek proti zákonu o silničním provozu,“ doplnil mluvčí. 

Původně se přitom policie případem ani zabývat nechtěla. Při nehodě totiž nedošlo ke zranění ani nevznikla škoda třetí osobě.