Hra je určena pro děti i dospělé a funguje v chytrých mobilních telefonech.

Hra je určena pro děti i dospělé a funguje v chytrých mobilních telefonech. | foto: Geofun

S okolím Oseka turisty seznámí horník Jíra, turisté ho ale musí najít

  • 0
Novou zábavnou hru Čertova díra si pro své návštěvníky připravilo město Osek na Teplicku. Zájemcům k tomu postačí chytrý mobilní telefon.

Horník Jíra, který těží stříbro v Čertově díře, se nevrátil domů z práce. Kdo ho pomůže najít, zažije neobyčejné dobrodružství, pozná místní kraj a jeho bohatou a tajemnou historii. K záchraně Jíry je ovšem nutný chytrý mobil.

„Součástí hry je namluvený příběh ztraceného horníka. Hráči se pohybují po místní naučné stezce a plní různé úkoly, za které získávají body,“ popsal její princip Petr Šíla, vedoucí organizační složky města. 

Cílem hry je zábavnou formou seznámit turisty s okolím Oseka a tajemstvími, která skrývají místní staré štoly.

Hra je aktivní po stáhnutí aplikace

Hra je určena pro děti i dospělé. K její aktivaci si stačí stáhnout aplikaci Geofun a následně hru Čertova díra. Pak už stačí hráčům jen dorazit do oseckého autokempu či 3D bludiště a aplikace jim sama nabídne odstartování hry.

„Trasa začíná u 3D bludiště a končí u hradu Rýzmburk. Trvá zhruba dvě až tři hodiny,“ sdělil Šíla s tím, že hra byla spuštěna na konci března. Od té doby už ji vyzkoušelo přes sto lidí.

„Věřím, že hru pro bližší poznání našeho města uvítají jak návštěvníci, tak i místní obyvatelé. Je nejen zábavná, ale i poučná,“ řekla osecká starostka Lenka Říhová. 

„Sama se těším, až vyrazím na procházku se svými vnoučaty a budeme poznávat tajemství starých štol a hledat horníka Jíru,“ poznamenala.

Čertova díra zatím funguje v testovací verzi a na hráče čeká mnoho historických a přírodních zajímavostí. „V průběhu května bude dostupná i v němčině,“ dodal Šíla.