Většinu ukradených peněz utratili zloději v herně. Ilustrační snímek

Většinu ukradených peněz utratili zloději v herně. Ilustrační snímek | foto: Petr Novotný, MAFRA

Cizince okradli v lázních o 300 tisíc, peníze naházeli do automatů

  • 5
Policie sebrala dvojici pachatelů, kteří okradli zahraničního hosta lázní v Teplicích. Podle kriminalistů návštěvník přišel o tři sta tisíc korun, které zloději naházeli do automatů a utratili za drogy. Pachatelé se k činu přiznali.

„Začátkem června okradli jednoho z lázeňských hostů. Na policii se tehdy obrátil cizinec, kterému někdo vnikl oknem do bytu a z kufru, kde měl schovanou finanční hotovost, mu odcizil eura a další peníze v celkové hodnotě téměř tři sta tisíc korun,“ popsal počátek případu teplický policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podezřelé policie zadržela a obvinila uplynulý týden, jde o muže ve věku 18 a 27 let. „Tam bylo víc linií a stop, po kterých jsme šli, a všechny vedly k těmto dvěma podezřelým,“ popsal mluvčí Vítek, jak se kriminalisté ke zlodějům dostali.

Jeden z pachatelů si hosta pro krádež vytipoval díky tomu, že se s ním znal. „V minulosti se s ním setkal, byl u něj doma. Proto věděl, kde si schovává peníze,“ poznamenal mluvčí Vítek.

Dvojice se k činu přiznala, policie však u nich už žádné peníze nezajistila. Pachatelé je utratili za automaty a drogy. „O peníze se rozdělili. Jeden všechno prohrál v automatech, druhý většinu a zbytek utratil za drogy,“ přiblížil mluvčí Vítek.

Kriminalisté muže stíhají kvůli porušování domovní svobody a krádeži, za což jim v případě uznání viny hrozí až pět let za mřížemi.