Fotografie z aktuálně nainstalovaného kamerového systému městské policie na...

Fotografie z aktuálně nainstalovaného kamerového systému městské policie na koupališti v Dubí. | foto: Městská policie Dubí

Po útoku na plovárně v Dubí budou na návštěvníky dohlížet kamery

  • 9
V návaznosti na loňský brutální útok, při kterém skupina Romů napadla na koupališti v Dubí na Teplicku mladého muže, zavedlo město v areálu od letošní sezony nová bezpečností opatření. Na venkovní prostory nově dohlíží městský kamerový systém.

Záznam z kamer se ukládá na úložiště a na plovárně je zároveň mobilní kamera s přenosem na služebnu městské policie, kde je dění 24 hodin denně pod kontrolou operátora.

Kromě toho prostory plovárny pravidelně kontroluje hlídka strážníků a obsluha bazénu byla vybavena tlačítkem tísně, které je obdobou zabezpečení, jež fungují například v bankách.

„Při stisknutí tlačítka se na pultu centrální ochrany rozezní signál a na místo ihned vyjíždí hlídka městské policie,“ uvedl velitel městské policie v Dubí Tomáš Pykal k bezpečnostním opatřením, která mají agresivním útokům mezi návštěvníky koupaliště zabránit.

„Do příjezdu hlídky monitoruje dění operátor kamerového systému a informuje strážníky ve vozidle o probíhající události,“ doplnil Pykal.

Loni 7. srpna na koupališti v Dubí skupina útočníků brutálně zbila mladíka, který se podle svědka snažil zklidnit roztržku mezi dvěma ženami. Jedna z nich předtím údajně fyzicky napadla ženu, která napomenula romského chlapce, ať v brouzdališti netopí jiné dítě (psali jsme o tom zde).

Po incidentu policie obvinila pět mužů a jednu ženu.

Výpověď plavčíka o násilí na koupališti v Dubí:

9. srpna 2018

Kamerový systém hlídá také termální koupaliště v ústecké části Brná. Loni tam totiž neznámý návštěvník opakovaně vykonal potřebu do bazénu a všechna voda se musela vyměnit. Letos tam proto také strážníci začali pravidelně docházet a v době největší návštěvnosti hlídkují nepřetržitě.