Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Na Chomutovsku boural vojenský náklaďák. Tři lidé se zranili, jeden těžce

  • 12
Na rozhraní lounského a chomutovského okresu odpoledne havarovalo vojenské nákladní vozidlo. Nehoda si vyžádala jedno těžké a dvě středně vážná zranění. Na místě zasahovali hasiči i záchranná služba.

Havárie se stala po 14. hodině na silnici 225 ze Žatce do Chban na Chomutovsku.

„Vojenské nákladní auto sjelo mezi Libočany a Chbany z krajnice a narazilo do stromu,“ řekla iDNES.cz chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková. 

„Jedná se o automobil Tatra T-810, který převážel materiál ze 41. mechanizovaného praporu do vojenského výcvikového prostoru. Zranění utrpěli tři vojáci,“ upřesnila armádní mluvčí Vlastimila Cyprisová. 

„Na místo vyjely tři naše jednotky. Zraněným hasiči poskytli předlékařskou pomoc a předali je zdravotnické záchranné službě,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan. 

Silnice byla v místě nehody přes dvě hodiny uzavřena. Událost dále vyšetřuje Vojenská policie a Policie České republiky. 

Nehoda se stala mezi obcemi Chbany a Libočany nedaleko Žatce.

Nehoda se stala mezi obcemi Chbany a Libočany nedaleko Žatce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz