Kamion, který na Litoměřicku vyjel z dálnice.

Kamion, který na Litoměřicku vyjel z dálnice. | foto: HZS ÚK Pavel Pech

Na D8 na Litoměřicku havaroval kamion, vyteklo z něj tisíc litrů nafty

  • 2
Na dálnici D8 u Vrbičan na Litoměřicku dopoledne havaroval kamion, sjel mimo vozovku a z proražené nádrže vyteklo do půdy tisíc litrů nafty. Příčinu nehody objasní až policejní vyšetřování.

Nehoda se stala kolem čtvrt na deset na 42. kilometru dálnice. Zda byla její příčinou řidičova únava z horka, mikrospánek, technická závada či jiná okolnost, zjišťuje policie. Šofér vyvázl bez zranění.

„Vyjely tam dvě hasičské jednotky, odpojily akumulátor a informovaly inspekci životního prostředí,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

„Pravděpodobně to není ekologická havárie, místo se bude sanovat. Případ jsme předali vodoprávnímu úřadu,“ řekl iDNES.cz Petr Šuma z České inspekce životního prostředí v Ústí nad Labem.

Podle policejní mluvčí Evy Hašlové havárie kamionu žádné dopravní komplikace na dálnici nezpůsobila. „Výši škody zjišťujeme,“ dodala Hašlová. 

Během posledních tří pracovních dnů je to už třetí nehoda kamionu s únikem nafty na dálnici D8 na Litoměřicku. V pátek se po havárii rozlomil kamion u Vražkova a v pondělí se u Klenče převrátila autocisterna.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz