Uspaný divočák v areálu ústecké mateřské školy. | foto: Městská policie Ústí nad Labem

Divoké prase vniklo až do mateřinky. Veterinář ho musel uspat a zabít

  • 37
Časně ráno, kdy chodí děti do školky, se do oploceného areálu mateřské školy v Ústí nad Labem dostal divočák. Přivolaní strážníci ani myslivec ho nemohli kvůli blízkému sídlišti zastřelit. Nebezpečnou situaci tak vyřešila narkotizační puška a následně smrtící injekce.

Událost se stala v úterý krátce po šesté hodině ráno. „Oznamovatel nám telefonoval, že po Šrámkově ulici chodí divoké prase,“ informoval mluvčí ústeckých strážníků Jan Novotný.

Strážníci divočáka nejdříve nemohli najít, ale pak ho zahlédli v Rabasově ulici za plotem mateřinky. „Přivolali jsme člena mysliveckého sdružení Diana i městského veterináře,“ popisuje Novotný.

Ti rozhodli, že odstřelit divočáka v tomto místě je riskantní. „Jediným řešením bylo prase uspat, k tomu jsme povolali veterináře ze zoo,“ poznamenává mluvčí.

Po uspání zvířete a následném píchnutí smrtící injekce skončilo tělo divočáka v kafilerii.

Podle myslivce Bohumila Dufka jsou divoká prasata v Ústí už delší dobu přemnožená. „Kde to jde, tam je nutné je střílet. Máme k tomu povolení i ve městě, kam se stahují,“ řekl Dufek (psali jsme o tom zde).