ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Leila Hamdanovápro iDNES.cz

Opilý muž najel na Děčínsku schválně do skupiny lidí, jednoho zranil

  • 87
Policisté na Děčínsku se od noci na neděli zabývají neobvyklým případem. Zadrželi muže pod vlivem alkoholu a drog, který po předchozích neshodách najel autem do skupiny šesti lidí. Jeden člověk byl lehce zraněn a převezen do nemocnice. Pachateli hrozí v případě odsouzení pět až dvanáct let vězení.

„Po půlnoci v obci Růžová na Děčínsku měl muž středního věku po předchozích neshodách najet do skupiny šesti osob. Jeden člověk byl zraněn a převezen do nemocnice na ošetření. Podle vyjádření lékaře je jeho zranění lehké,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Alena Bartošová.

U řidiče provedli policisté jak dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, tak test na drogy. Obě zkoušky byly pozitivní.

„Muže jsme zadrželi a v tuto chvíli probíhají výslechy,“ dodala policejní mluvčí. Později během odpoledne Bartošová uvedla, že policisté čin šetří jako těžké ublížení na zdraví spáchaný na více osobách a jako ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policejní mluvčí Bartošová upozornila, že tím, že čin byl spáchán na více osobách hrozí pachateli vyšší sazba. Dle zákona může v případě odsouzení jít až na pět až dvanáct let do vězení.

k incidentu došlo v obci Růžová

k incidentu došlo v obci Růžová

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz