Diskuze

Kdo dá víc, bydlí. Děčín začal přidělovat byty obálkovou metodou

Děčínský magistrát zavádí nová pravidla pro přidělování městských bytů. Od teď se budou přidělovat obálkovou metodou a ve výběrovém řízení zvítězí ten, kdo nabídne nejvyšší nájem. Záměrem radnice je mít ve svých bytech solidní nájemníky místo neplatičů a současně zvednout roky nezměněnou výši nájmů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nazdárek lidičky..

Poměrně zlé řešení, které znevýhodní lidi, kteří budou chtít začít bydlet, poměrně rychle se můžou dostat do situace, kdy pronajmout byt přímo pod vlastníkem nemovitosti či realitkou, bude výhodnější než pronájem bytu pod obcí. Navíc to vyžene méně výdělečné lidi z města a dostupnost služeb se může zhoršit.

Řešením pro město bylo, kdyby stanovili určitou fixní výši nájmu, kterou lidé budou tam platit a navíc budou vyhodnocovat zda na tržní nájem mají či ne, pokud ano, mělo by jejich žádost odmítnou.

Na druhé straně z toho, stalo dnešní době módní řešení, které rozhodně problém s bezdomovectvím rozhodně nevyřeší v daných městech, spíše je bude vylidňovat, jestli chtějí z Děčína udělat město duchů ať tímhle pokračují dále.

S pozdravem!

0 0
možnosti

Dost špatné řešení. Nevím, jak je to v Děčíně, ale u nás se tímto řešením staly byty dostupné pouze pro ruské nebo ukrajinské mafiány. Navíc pak sociální byty chyběly městu pro lidi v nouzi.

2 0
možnosti

Co si třeba přečíst článek? Je to hned první věta po úvodním odstavci.

2 0
možnosti

Není nad to, koupit si v Praze průměrný byt 2+1 za šest miliónů.

1 0
možnosti