Na dálnici D8 se v sobotu dopoledne stalo několik nehod (29. února 2020).

Na dálnici D8 se v sobotu dopoledne stalo několik nehod (29. února 2020). | foto: www.dopravniinfo.cz

Nehody uzavřely dálnici D8 směrem na Prahu. Dopravu odkláněli už v Německu

  • 20
V sobotu dopoledne uzavřelo několik nehod dálnici D8 od státních hranic s Německem směrem na Prahu. Mezi 87. a 90. kilometrem tam v mlze bouralo přes deset vozidel, z nichž čtyři byly kamiony. Zranění jsou čtyři lidé. Provoz na dálnici byl podle policistů před sedmou hodinou večer obnoven.

„Provoz na D8 je plně obnoven,“ napsali policisté na Twitteru krátce před sedmou hodinou večer. Zhruba do šesti hodin na místě probíhal odtah havarovaných vozidel.

K sedmi nehodám došlo kolem desáté hodiny dopoledne. Již tehdy policie upozorňovala, že provoz se podaří obnovit nejspíše až večer.

„Na 87. kilometru dálnice D8 směrem na Prahu došlo k několika dopravním nehodám, nemám zatím informaci o přesném počtu. Dálnice bude od státní hranice uzavřena a odklon bude již na území Německa,“ řekla krátce po nehodě iDNES.cz krajská mluvčí policie Jana Slámová.

Přes společné centrum německé a české policie v Petrovicích čeští policisté požádali německé kolegy o odklon dopravy v Německu. 

„Tři nehody jsou bez zranění, při čtvrté pravděpodobně čtyři lidé utrpěli zranění,“ uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník. „Odvezli jsme je do ústecké nemocnici k vyloučení středně vážných zranění. Na místě zasahovaly dvě posádky z Ústí nad Labem a jedna z Teplic,“ dodal.

Příčinami a okolnostmi nehod se zabývá policie, odpoledne sečetla, že došlo k sedmi nehodám. Šetření příčin a odklízení následků podle policejní mluvčí ztěžuje snížená viditelnost. „Pravděpodobnou příčinou byla nepřiměřená rychlost,“ dodala.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz