ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Zdrogovaná žena tasila na prodavačky stříkačku, pak bodla policistku

  • 17
Injekční stříkačku vytáhla na prodavačky v obchodní zóně na Chomutovsku dvacetiletá žena. Nelíbilo se jí, že na ni zaměřily svou pozornost kvůli podezření z krádeže. Když ji pak na ulici oslovila policistka, která náhodou byla před prodejnou, žena ji stříkačkou opakovaně bodla.

Incident se odehrál v polovině června, přesné místo policisté nesdělili.

„Dvacetiletá žena v prodejně nejprve poškodila visačku na zboží. V dalším obchodě se jí zřejmě nelíbila zvýšená pozornost prodavaček, které si myslely, že by tato podezřelá žena mohla něco ukrást. Ona jim pak velmi vulgárně nadávala,“ uvedla mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská.

Podle policie pak žena z bundy vytáhla injekční stříkačku, kterou proti prodavačkám namířila, a venku před obchodem pak napadla dopravní policistku, která shodou okolností na místě řešila přestupek.

„Když policistka po upozornění prodavaček na možnou krádež vyzvala podezřelou ženu, aby jí ukázala ruce, začala dotyčná couvat. Policistka ji tedy uchopila za rameno a ruku. Žena zareagovala tím, že policistku opakovaně bodla injekční stříkačkou do předloktí,“ sdělila Glogovská.

Podle ní byla pachatelka pod vlivem drog. „Policistka utrpěla lehké zranění na předloktí, které si vyžádalo ošetření v nemocnici,“ řekla Glogovská.

S ohledem na soukromí policistky nemohla sdělit, jaká vyšetření pobodaná žena zákona musí podstoupit. „Ať už je to policistka nebo kdokoli jiný, když dojde ke zranění injekční stříkačkou, provádí se standardní lékařské testy,“ uvedla Glogovská.

Pachatelku policisté obvinili z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví. „Podle našich zjištění se výtržností v jiné prodejně dopustila také zhruba před měsícem,“ doplnila mluvčí.

Zadrženou ženu poslal soud do vazby, za útok na policistku jí hrozí až šest let vězení.