U Chlumčan na Lounsku při nehodě auta zemřel jeden člověk. (7. srpna 2022) | foto: HZS Ústeckého kraje

Na Lounsku auto dostalo smyk a skončilo na střeše, zemřela spolujezdkyně

  • 4
K tragické dopravní nehodě vyrážely dvě hodiny po půlnoci na neděli všechny složky integrovaného záchranného systému na Lounsku. U Chlumčan skončilo auto na střeše. Záchranáři neúspěšně oživovali spolujezdkyni, další dva lidi převezli se zraněním do nemocnice.

„Krátce před druhou ranní došlo na silnici I/7 ve směru z Prahy na Louny u obce Chlumčany k vážné dopravní nehodě s tragickými následky. Řidič osobního auta značky Saab pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti dostal smyk a následně došlo k havárii, při které auto skončilo na střeše,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Na místo vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Prahy, který řidiče s vážným zraněním transportoval do nemocnice. Spolujezdkyně na místě podlehla svým zraněním.

„Mohu potvrdit tragickou dopravní nehodu, při které jeden člověk zemřel. Resuscitace byla bohužel neúspěšná,“ řekl iDNES.cz mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Další spolujezdkyně měla lehčí zranění a záchranáři ji převezli do nemocnice. Dle informací záchranné služby všichni tři lidé byli mladí.

„Bližší informace vzhledem k probíhajícímu vyšetřování policie nelze poskytnout,“ dodal Voleník. Příčiny a okolnosti nehody vyšetřují lounští kriminalisté.

Vzhledem k zranění řidiče nemohli policisté provést dechovou zkoušku na alkohol, proto nařídili odběr v nemocnici.

Na místě zasahovali i hasiči, kteří z auta vyprošťovali jednoho člověka.

Jde o první srpnovou nehodu s úmrtím v Ústeckém kraji. V červenci nehody v regionu podle předběžných policejních statistik nepřežili čtyři lidé.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz