Sousedský spor v Chabařovicích muž řešil plivnutím a slovy „tady máš...

Sousedský spor v Chabařovicích muž řešil plivnutím a slovy „tady máš koronavirus“. | foto: Městská policie Chabařovice

Tady máš koronavirus, měl křičet a poplivat sousedku. Nakažený není

  • 6
V době pandemie se vyhrocují i letité spory lidí. Plivnutí na sousedku se slovy „tady máš koronavirus“ v pondělí řešila chabařovická městská policie. Muži hrozí podle krizového zákona pokuta až 20 tisíc korun.

„Jednašedesátiletá žena nám volala, že zametala schody ve společných prostorách, přišel k ní pán a začal na ni plivat se slovy ‚Tady máš koronavirus, ty s…‘,“ popsal případ Josef Šittner, velitel Městské policie Chabařovice.

Žena byla po incidentu otřesená. Podle informací portálu iDNES.cz mají s mužem dlouhodobé sousedské spory.

Podle krizového zákona muži hrozí pokuta do 20 tisíc korun a další postih může dostat za přestupek proti veřejnému pořádku.

„Bylo prověřeno, že pán není nakažený nemocí COVID-19 a není ani v karanténě,“ uklidnil Šittner obyvatele dvouapůltisícové obce na Ústecku.

V Chabařovicích už strážnici řešili dva případy nenošení roušky.

„Občané dostali pokutu pět a deset tisíc korun za neuposlechnutí výzvy strážníků, aby si ji nasadili. Od té doby je klid. Také jsme zjistili nedovolené shlukování osob do party, celá věc bude oznámena ke správnímu orgánu krajské hygienické stanice Ústí nad Labem,“ řekl Šittner.

Chabařovičtí policisté spolu s místními dobrovolnými hasiči také nakupují potraviny pro seniory nad 70 let a vyzvedávají jim u doktora recepty na léky.