Významný ústecký továrník Josef Hönig, který měl ve městě koželužnu, si dům...

Významný ústecký továrník Josef Hönig, který měl ve městě koželužnu, si dům nechal postavit v roce 1926 v tehdejší rezidenční Humboldstrasse (dnes Čajkovského). | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Po Schichtově i Hönigovu. Firma z Vysočiny koupila v Ústí další vilu

  • 1
Vila prvorepublikového průmyslníka Josefa Höniga ve čtvrti Vaňov v Ústí nad Labem má nového majitele. Stát ji na třetí pokus prodal v elektronické aukci za deset a čtvrt milionu korun.

„Jsme velmi rádi, výsledek aukce nás velmi potěšil,“ okomentovala prodej mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Michaela Tesařová.

„Aukce byla napínavá až do poslední chvíle, padlo při ní třináct příhozů. Z původních necelých devíti milionů se nakonec vila prodala za deset a čtvrt,“ dodala.

Do elektronické aukce se přihlásili čtyři zájemci, ale přihazovat těsně před jejím ukončením začali dva z nich.

Novým majitelem se nakonec podle Tesařové stal právnický subjekt z Vysočiny. Jedná se o stejnou firmu, která uspěla v aukci letos v lednu na prodej sousední Schichtovy vily. Její identita je zatím utajena.

Kromě samotné vily získá nový majitel také dům správce, ubytovnu včetně příslušenství a pozemky.

„Věříme, že nový majitel vdechne nemovitostem nový život a najde pro ně využití,“ doufá Tesařová.

Hönigova vila je už třetím objektem, který se úřadu podařilo od začátku letošního roku v elektronické aukci v kraji prodat. Kromě Schichtovy a teď už i Hönigovy vily prodal dlouhé roky nevyužívané objekty bývalé Leitenbergovy kartounky neboli přádelny ve Verneřicích na Děčínsku.

19. února 2021