Varnsdorfští fotbalisté slaví gól v zápase proti Ústí nad Labem.

Varnsdorfští fotbalisté slaví gól v zápase proti Ústí nad Labem. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Varnsdorf udeřil v nastavení, ve druhé lize zimuje čtvrtý

  • 0
Mimořádně povedený podzim vyšperkovali fotbalisté Varnsdorfu. Slovan v podzimní derniéře urval výhru 3:2 na půdě Táborska a ve druhé lize přezimuje na čtvrté pozici, pouhé čtyři body od postupu.

Varnsdorf šel do vedení gólem do šatny, který zařídil Dordič, na 2:0 zvyšoval v 60. minutě Kouřil. Domácí se nevzdali, Musiol snížil a v 89. minutě vyrovnal na 2:2 Březina. Povstání Táborska zarazil Kozma, ve druhé minutě nastavení vystřelil výhru pro Slovan.

„Byl to velký zápas se vším všudy a jsem hrozně rád, že jsem týmu pomohl. Byl to asi nejhezčí gól v mé dosavadní kariéře a všichni jsme hrozně šťastní, že pomohl ke třem bodům,“ radoval se střelec vítězné branky Daniel Kozma.

V širší druholigové špičce přezimuje Ústí nad Labem, což je po předešlé záchranářské sezoně příjemná změna. Arma v podzimní derniéře přehrála Chrudim 3:1 a je s 25 body šestá. „Slušný výsledek, ale víme, na čem musíme během zimy a jara pracovat a v čem se musíme zlepšit,“ nepodléhá uspokojení ústecký kouč Aleš Křeček.

4. místo obsadil Varnsdorf po druholigovém podzimu, je jen bod od baráže!

6. příčka patří ústeckému rivalovi, který za Varnsdorfem zaostává o čtyři body

Páteční bitvu před 642 diváky Ústí rozštíplo třemi trefami do poločasu. Už ve 3. minutě se prosadil Šup, pak skórovali ještě Bílek a Leibl. Za hosty korigoval po přestávce z penalty Šípek.

„Kluci zaslouží za 1. půli velkou pochvalu, uzavřeli jsme tím podzim velmi slušně. Druhý poločas se vyvíjel trochu jiným způsobem, soupeř reagoval na stav, nasadil vysoké hráče, více nakopával míče a my měli chvilku problémy. Dostali jsme gól z penalty a měli jsme pasáž, kdy jsme se trochu strachovali. Tu jsme ale přečkali a pak už to dohráli v klidu,“ hodnotil pro klubový web Křeček. „Trochu mě mrzí ta nevychytaná nula, moc čistých kont jsme na podzim neměli.“