Ústečtí fotbalisté Michal Zeman (vlevo) a Tomáš Smola.

Ústečtí fotbalisté Michal Zeman (vlevo) a Tomáš Smola. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Ústí po výprasku žuchlo na 8. místo, výkyvy musíme vyřešit, říká ředitel

  • 0
Ústečtí fotbalisté po podzimu hráli o postup, Varnsdorf o záchranu. Jaro měli oba naruby, nakonec skončili ve středu druholigové tabulky za sebou. Ústí po sobotním debaklu 1:5 na hřišti Táborska žuchlo až na 8. příčku, Varnsdorf se doma uklonil Karviné 2:3 a obsadil 9. místo, jen bod za severočeským konkurentem.

„Naše mužstvo ukázalo, že umí zahrát velmi dobře. Ale ukázalo také, že i velmi mizerně. V některých zápasech jsem vůbec nechápal, co se s týmem stalo. To nebyly druholigové kvality. Výkyvy musíme vyřešit,“ apeluje ústecký výkonný ředitel Petr Heidenreich. I proto skončil trenér Petr Němec, kterého nahradí od nové sezony Jiří Skála, nyní trénující Domažlice. Na odchodu za lepším jsou ofenzivní Richard Veverka a Tomáš Smola.

Derniéru zprotivil ústeckým fotbalistům útočník Zdeněk Linhart, nasázel čtyři góly! A to mezi 37. a 69. minutou. Díky němu Táborsko uteklo z 1:1 na konečných 5:1.

„Celou sezonu jsme měli potíže s útočníky a teď ke konci se ukázalo, že krok s Linhartem nebyl špatný,“ tvrdil táborský kouč Petr Frňka. Linhart v jeho týmu hostoval ze Slavie. „Po zranění se dostal do formy a kvalitu projevil.“

Ve Varnsdorfu se stejně jako loni po posledním zápase slavilo, nyní to však nebyli domácí, nýbrž Karviná. Postup už sice měla jistý, ale po vítězství se vyšvihla na 1. místo před Hradec Králové. A převzala pohár pro vítěze soutěže. „Utkání mělo grády, domácí nás chtěli připravit o celkové vítězství i o naši sérii bez porážky. Oceňuji na týmu, že i za stavu 2:2 našel zbytek sil, i těch morálních, a nakonec jsme v závěru ze standardní situace udeřili a rozhodli. Jsem nesmírně rád, že přivezeme do Karviné pohár a zase po týdnu můžeme slavit,“ uvedl na klubovém webu vítězný kouč Jozef Weber.

Domácí v Kotlině před 732 fanoušky vedli zásluhou Martana, Moravec s Pospěchem ještě do přestávky otočili. Varnsdorf se díky Rudnytskyymu dotáhl, po rohu tři minuty před koncem ovšem vystřelil Karviné zlato opět Pospěch.

„Dobrý zápas plný emocí, šancí a pěkných gólů. Svým hráčům nemám co vytknout,“ nezoufal varnsdorfský trenér Roman Veselý. Jeho celek na jaře posbíral 23 bodů, zato Ústí pouhopouhých osm.