Třinecký souboj Martin Adamský (vlevo) v souboji s Viktorem Hüblem z Litvínova.

Třinecký souboj Martin Adamský (vlevo) v souboji s Viktorem Hüblem z Litvínova. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Dva góly po buly a hokejový Litvínov ztratil v Třinci naději

  • 0
Třetí porážka v řadě drží hokejové mistry z Litvínova v barážových kleštích. V Třinci je včera v repríze extraligového finále rozložila čtyřminutovka ve 2. třetině, schytali v ní tři góly a krachli 0:3.

„Zápas byl svižný, měl tempo. Třinec vyhrál zaslouženě, měl lepší pohyb,“ uznal litvínovský trenér Radim Rulík. Jeho celek zůstal předposlední o tři body před Karlovými Vary a o tři za Pardubicemi.

Hostující Verva nezvládla v prostřední periodě úsek dlouhý 4:17 min. Nejdřív se prosadil Tybor, potom Polanský, oba bezprostředně po vhazování, nakonec Januse překonal i Irgl v přesilovce.

„Mrzí nás, že když už jsme uhráli 1. třetinu, tak jsme dostali dva góly po buly. Tomu jsme mohli zabránit,“ vyčítal Rulík svému mužstvu. „Pak jsme ve 3. třetině netrefili prázdnou branku, což jenom dokreslilo formu, v jaké jsme dneska přijeli.“

René Mucha, asistent třineckého trenéra, tvrdil: „Jsme rádi za dvě standardky ve 2. třetině, ze kterých góly padly. Už předtím jsme byli aktivnější. Pro nás bylo hrozně důležité, že jsme ubránili dvě oslabení ve třech.“