Momentka z přípravného duelu Teplice - Roudnice nad Labem. Domácí fotbalisté v

Momentka z přípravného duelu Teplice - Roudnice nad Labem. Domácí fotbalisté v generálce na ligu vyhráli 2:0. | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Teplice v generálce počítaly zmařené šance, ale i raněné

  • 1
Dva góly, tři zranění, kupa šancí. Fotbalisté Teplic za sebou mají ligovou generálku, v níž srazili 2:0 svou farmu Roudnici.

A jeden z marodů, posila Tomáš Jursa, se vztekal: "Hosté chodili do soubojů - s prominutím - jak blázni. Místo aby tři od nich odešli na nosítkách, pobití jsme my. Já kopl soupeři do podrážky a můj palec nevydržel, nejde ohnout."

Roudnický trenér Pavel Janeček měl jiný názor. "Do Roudnice přišli hráči, kteří nesnášejí prohrávat a jdou do toho jak buldoci. Jestli jsou někdy maličko neohrabaní nebo domácí byli trošičku rychlejší, to patří k souboji. Ale žádný zákeřný faul jsem neviděl."

Jursa si ledoval palec, Veverka kotník, Ljevakovič měl ovázaný stehenní sval. "Věřím, že u prvních dvou nejde o vážnější zranění, že budou za den dva fit. A snad i Ljevakovič, jinak by to byla velká ztráta," řekl teplický kouč Lukáš Přerost. "Generálka ale účel splnila. Spokojenost s tím, že jsme si vytvořili spoustu šancí, nespokojenost s tím, že jsme jich spoustu neproměnili. Jako v celé přípravě."

Trefil se Mahmutovič po sólu, do něhož jej vyslal Vůch. Pečetil po závaru Vondrášek. Řadu šancí zmařil skvělý brankář Pechatý, patřící Teplicím. "Roste jim výborný gólman. 2:0 je ligový výsledek, ostudu jsme neudělali," mínil Janeček. "Pro domácí jsme byli hodně zajímavým soupeřem."

Tím příštím bude na Stínadlech už na startu 1. ligy Mladá Boleslav, účastník Evropské ligy. V jaké sestavě na ni Teplice v neděli vyrukují, bude záležet na zdravotním stavu. Včera v ní byli Jursa a Chovanec, letní posily, i hodně viditelný Veverka, navrátilec z Ústí. "Měl dobrých 25 minut, pak se zase vytratil ze hry. Do té doby jsme se přes něj dopředu dostávali, byl hodně agilní, snažil se i o zakončení," řekl Přerost k Veverkovi.

Právě jeho postavil na post podhrotového hráče místo mazáka Vachouška; toho musel trenér oželet, protože má sádru na noze. Se stejně nemilou ozdobou ruky byl na stadionu i další záložník Dolejš. Volno včera dostal Matula.

"U Dolejše jde o problém, který bude trvat až šest týdnů. A s Vachouškem se už 14 dní táhne zánět šlachy. Chvíli ustoupí, chvíli bují," zlobí Přerosta. "Defenzivních hráčů máme do zálohy dost, ale tvořiví ofenzivní nás trápí."