Litvínov nestačil na České Budějovice

Litvínov nestačil na České Budějovice | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Esa z NHL utýrala Litvínov. Náš nejhorší zápas, věděl obránce Zeman

  • 0
Umučili i Jágrovo Kladno, také proto patří do špičky. V úterý ale byli hokejisté Litvínova sami umučeni dalším týmem napěchovaným hvězdami z NHL. Popravčími Michálkem, Hanzalem, Prospalem. A také Jakubem Kovářem, který se po dlouhé zdravotní pauze vrátil do branky Českých Budějovic ve velkém stylu.

Dlouho to vypadalo na vychytanou nulu, nakonec to byla "jen" výhra 4:1.

"Nebyl to pro mě lehký zápas, ale ne zásluhou Litvínova. Moc práce jsem neměl," tvrdil Jakub Kovář. A měl pravdu. Litvínov takhle špatně už dlouho nehrál. "Možná náš nejhorší zápas," kriticky hodnotil litvínovský výkon obránce Jiří Zeman. "Byli jsme horší, od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec a zaslouženě prohráli."

Domácí kouč Vladimír Jeřábek se ale týmu trochu zastal. "Porazil nás velmi silný soupeř. Jsou to úplně jiné Budějovice než na začátku sezony."

Hanzal 2+1, Michálek 1+1, Ference 1+0, Prospal 0+2. Hvězdy z NHL řádily. "Kluci ze zámoří to rozhodli. Musíme si rychle uvědomit, že se proti těmto soupeřům hraje a nejspíš hrát dál bude. Jinak bychom mohli začít prohrávat," varuje Jeřábek.

Chomutovští Piráti ve středu v 18.10 dohrávají 28. kolo v Pardubicích, které mají jen o tři body víc. "Máme Pardubice, Spartu, Liberec, samé sousedy v tabulce. A hlavně se všichni dost zvedli. Důležitý týden před pauzou!" ví chomutovský bek Martin Rýgl.

Hlavně z elitní pardubické lajny s Hemským a Krejčím se minule Pirátům pořádně točila hlava. "Oni jsou jedni z nejlepších v celé NHL, pozor na ně. Ale i ostatní jsou nebezpeční," varuje povýšený asistent Mikuláš Antonik.

Piráty povede už do třetího zápasu, zatím má vyrovnanou bilanci 1:1. Po porážce v derby s Litvínovem byl u výhry 5:4 nad Brnem. "Vedení přišlo dolů a sdělilo, že hlavní je teď Miki (Antonik). A my ho tak respektujeme. Nevím, jestli se hledá nový trenér, ale snažíme se hrát za Mikiho a snad bude pokračovat," doufá útočník Michael Frolík.

To by ale Piráti nejdřív museli začít rychle stoupat tabulkou. "Od desátého do posledního místa je to o bod, výhra nad Brnem nám snad dodá sebevědomí a začne se všechno otáčet," věří Frolík.