Z duelu Most (bílá) - Karviná.

Z duelu Most (bílá) - Karviná. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Jendruščák zařídil výhru Mostu. Dal dvě penalty

  • 0
Tenhle hráč musí mít hodně pevné nervy i velké sebevědomí. Mostecký obránce Petr Jendruščák zařídil fotbalistům Mostu výhru 2:1 v jarní premiéře nad Karvinou. Ve 49. minutě je poslal z penalty do vedení, druhý pokutový kop proměnil za stavu 1:1 ve třetí minutě nastavení! "Podle mě to penalta nebyla," tvrdil Karel Kula, kouč Karviné, jež zvažuje stížnost.

Mostecký trenér Jorge Aňon na webu fkbm.cz sporný moment po zákroku na Hofmanna mladšího hodnotit nechtěl. "Tři body jsou pro nás zlaté. Karviná není můj oblíbený soupeř, dobře si pamatuji na podzimní porážku 0:4," připomněl Aňon.

A vítězstvím Mostu nemusel zápas skončit ani tentokrát. Sice vedl 1:0, jenže pak přepustil iniciativu soupeři. "Hráči začali být nervózní, nechápal jsem proč. A Karviná pak zaslouženě vyrovnala. Měla šance i za stavu 1:1, klidně mohla i vyhrát," uznal Aňon.

Soupeř přikládal zápasu obrovský význam, od čtvrtka byl na soustředění v Modré na Děčínsku. "O to víc jsme zklamaní, že to tak dopadlo," litoval Kula. Po vítězné penaltě se hráči na hřišti strkali.

Varnsdorf doma uhrál bezbrankovou remízu s Jihlavou. Ale mohlo být i lépe - největší šanci zápasu měl totiž domácí Jordák, který nepotrestal špatné vyběhnutí Uvarenka a netrefil prázdnou branku. Zápas sledovalo 800 diváků.

"Vzhledem k průběhu zápasu a kvalitě soupeře bod bereme, i když jsme hráli před domácími fanoušky," hodnotil Aleš Křeček, varnsdorfský kouč.

Domácího trenéra mrzela právě Jordákova promarněná tutovka. "Byla to jediná vyložená šance zápasu po skvělé přihrávce Choda," litoval Křeček.

 Jihlava sice hrála aktivně, ale do vážnějších možností se nedostala."Měla hodně standardek, ale my je dokázali pokrýt. Celkově to bylo na úvod jara kvalitní utkání, my měli dobrý pohyb a předvedli slušný výkon," hodnotil.

V příštím druholigovém kole se doma představí znovu Baník Most, který hostí Vlašim. Varnsdorf vycestuje do Třince.