Teplický útočník David Vaněček (vlevo) oslavuje se spoluhráči svoji trefu.

Teplický útočník David Vaněček (vlevo) oslavuje se spoluhráči svoji trefu. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Teplice zkusí zastavit rozjařenou Boleslav

  • 0
Fotbalová Mladá Boleslav je v rozpuku, Teplice ji zkusí zabrzdit. A to už dnes, skláři hrají domácí ligový zápas netradičně v pátek.

„Mladé Boleslavi se začíná dařit, má vzestupnou formu. Bude nebezpečná,“ tuší teplický brankář Jakub Diviš, který na Stínadla přišel právě z klubu dnešního soupeře.

V létě upadl v Mladé Boleslavi v nemilost, odnesl její průšvihářské entrée do sezony. „Už to pro mě nebude tak horké jako na podzim, ale pořád je pro mě zápas proti ní prestižní,“ nezapíral v klubové televizi Diviš. Na podzim vychytal remízu 2:2, Teplice srovnaly v předposlední minutě díky Vondráškovi.

Teď však skláři narazí na trochu jiného soupeře. Jeho proměnu řídí trenér Josef Weber, který na sklonku února nahradil Dušana Uhrina mladšího. „Kluky stále sleduju a jsem rád, že se zvedají. Tvoří nový tým,“ vnímá brankář Diviš.

Mladá Boleslav ještě není venku ze záchranářských starostí, je jen pět bodů nad sestupem, ale teď má fazonu. Čtyřikrát v řadě neprohrála, zvítězila u lídra v Plzni a remizovala s rozparáděným Jabloncem.

Ovšem i Teplice překvapily, po plichtě se Spartou si zapsaly druhý venkovní tříbodový úspěch, obratem na 2:1 zaskočily Liberec.

Padne kosa na kámen: Teplice drží domácí neporazitelnost, z jedenácti zápasů na Stínadlech šest vyhrály, Boleslav venku získala 16 ze svých celkových 25 bodů. A v jejím dresu naskočí i stoper Šušnjar, který v zimě přišel právě z Teplic.

Zápas startuje v 18 hodin, píská ho Julínek. V pátek se hraje kvůli tomu, že Boleslav v úterý čeká pohárové semifinále se Slavií.