Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

M64i33c37h34a83l 74J97a31r22o54š 7624110892475

Nemohu nevzpomenout povídky Šimka a Grossmana:

Kniha ta nese název CO VŠE SE DÁ PŘIDAT DO MLETÉHO MASA. Nejvíce mne zaujaly kapitoly jako "Piliny", "Nejedovaté kovy", "Zatoulaný šroub", "Nač vyhazovat staré matrace", "Psi a kočky z okolí", "Tvrdý chléb je pro prasata škoda" a "Špetka masa pro chuť".

+59/0
doporučit
11.1.2019 7:53

H77o89n61z94a 24N18o44v25á52k 5818288595686

Leckdy se masožrout ušklíbne i nad hamburgrem z masa.:-)

+47/0
doporučit
11.1.2019 7:59

R89e18n78é 21Š19r67ů76t42e11k 8278135836288

Proč mají vegetariáni potřebu připodobňovat svoje jídlo k masu? Já taky nekrájím bůček do tvaru mrkve.

+31/0
doporučit
11.1.2019 23:30

D30a68v79i47d 23H60o71l17c14m96a31n 8744145746269

A v jiném článku o nedostatku vody se dočteme, že půdě chybí hnojivo z živočišné produkce. :-)

+28/0
doporučit
11.1.2019 12:49

M15a63r46t25i15n 62P88e62t45ř21í61k 4822859631581

Já nevím, no... v článku se zmiňuje průmyslové zatížení planety způsobené chovem dobytka, ale on se ten slunečnicový a kokosový olej stejně jako sója a brambory musí někde vzít. A třeba se kvůli tomu bude muset vykácet les... a třeba by bylo vhodnější tu sóju a brambory zkonzumovat rovnou nežli z nich tahat protein...

+21/−1
doporučit
11.1.2019 9:27

J68a91n 24N76e93u82b53e45r77t 1317371927850

Nejdříve bych tím, ale 30 let krmil Afriku, abychom si mohli být jistí, že je to nezávadné :D

+23/−3
doporučit
11.1.2019 9:32

P43e62t16r 54K30u60č36e47r37a 6509482164689

V mekáči už ho prodávaj desítky let ;-D;-D;-D

+14/0
doporučit
11.1.2019 12:51

T84o93m83á64š 91K78o91r37e12c 1470313685951

a). Bezva věc pro vegetariány z přesvědčení nebo pro dietáře

b). Jakožto jedlík masa se asi přidržím živočišných zdrojů

c). Ošklíbat se nad kvasinkami jakožto zdrojem výsledného produktu... k dobrému masu se přeci hodí třeba pivo nebo víno, neznám nikoho, kdo by si jej z tohoto důvodu odpustil.

+14/0
doporučit
11.1.2019 8:58

V93i77k69t60o81r 52S56v44o41b83o84d24a 8542458242526

1) Nazývat to "umělé maso" je poněkud bulvární a nepřesné. "Rostlinná náhražka masa" by asi bylo přesnější. Umělé maso je něco jiného. O burgeru z tohoto v laboratoři vypěstovaného masa byly články před pár lety.

Jinde na idnesu bych se nad tím nepozastavil, ale na Technetu teda ...

2) "Vypadá úplně jako normální burger" - sorry, ale asi jste moc hovězích burgerů neviděli. To co vidím na fotce je sice burgeru podobné, ale rozhodně bych si netroufl napsat, že je to k nerozeznání. Vypadá to spíš jako drůbeží burger s nějakou fašírkou coby pojivem. Je to asi jako napsat, že Birell je k nerozeznání od Plzně. Jo, z dálky je to (pro nepivaře) trochu podobné, ale rovnítko bych mezi to rozhodně nenapsal.

+13/0
doporučit
11.1.2019 20:45

R10o16m29a92n 39V90i74t52h49o28u88s 3715261466670

Ona je trochu potíž v tom, že nám článek nic neříká o poměru aminokyselin v tom pseudomasu. A hlavním problémem náhrady masa ve výživě není chuť, ale fakt, že člověk potřebuje "z venčí" dodávat optimální mix esenciálních aminokyselin, kterému se blíží živočišné bílkoviny (maso, mléko, vejce). Naproti tomu rostlinné zdroje jsou často na některé esenciální aminokyseliny velmi chudé (např. u luštěnin je limitní methionin (nebo někdy cystein), u pšenice či kukuřice lysin. Přitom využitelnost "celé" bílkoviny závisí právě na obsahu té aminokyseliny, která je limitní.

+13/0
doporučit
11.1.2019 18:06

K37a83r69e78l 83N89o92v18o64t31n54y 2401585689220

Jestli to dobre chapu, nejde o umele maso, ale o trochu vylepsene uz leta zname sojove "maso".

+10/0
doporučit
11.1.2019 21:09

L90e71n72k44a 72O56n56d25r56ů75š88k97o43v44á 6831296594713

Může být, že jeden novinář hladoví (chudák) nebo dva novináři hladoví, ale hladoví novinář určitě nee. Pak už to není novinář, když tohle napíše.

+12/−1
doporučit
11.1.2019 9:33

Z14d10e34n60ě36k 59W30e55r75n70h33a27r98t 6127795152558

Libí se mi argumentace, že žádné maso k životu nepotřebují - a pak si složitě vyrábí náhražky, guláše bez masa a burgery z kytiček. Takže zcela zjevně je veganům jasné a vědomě nebo podvědomě si uvědomují, že jim něco chybí a snaží se to nějak ohnout a napodobit. Nikde jsem ale neslyšel o masožravci, který by si kus flákoty tvaroval do podoby mrkve nebo karfiólu...

+34/−12
doporučit
11.1.2019 12:17

R42a25d11e89k 91Č48e85r35n44ý 8988693430454

Kdo uhádne z jakého je to filmu?

(V podzemí kde žijí chudí lidé co se nepřizpůsobili novému režimu navštíví policista "z vrchu"):

- "Hm ten hamburger je ale dobrý z čeho je?"

- "Vidíš tady někde krávy"?... To je celé ;-D :-)

+9/0
doporučit
11.1.2019 16:14

M78i31l18o90s45l94a11v 20J54a56n53o44u50š30e55k 3826423533918

Já čekám na ty burgery z umělého masa z laboratoře :) Kytičky nechám veganům.

+9/0
doporučit
11.1.2019 15:45

P79e73t46r 69K10n63ě27b90o10r97t 8352958489240

Hamburgr bez masa, kafe bez kofejnu, pivo bez alkoholu, kafe bez cukru,...takhle si zmrvíme úplně všechno.

+20/−6
doporučit
11.1.2019 12:30

M35i63l17a77n 93D10a85n71ě65k 9496707911128

Však ono na ty amarouny dojde:-).

+7/0
doporučit
11.1.2019 17:26
Foto

B92á89r17a 89T68u97č88k31o65v61á 2404185916202

Made by Tricatel, řekl by Louis de Funes. A to jsme se tomu kdysi smáli. Pozor, dělá skvrny!

+7/0
doporučit
11.1.2019 14:33
Foto

P98a62v94e28l 91S46t65r55a29k69o21š 6757141300875

Článek o luštěnině v rubrice technet. Ty jo :)

+7/0
doporučit
11.1.2019 14:12

L70i53b79o92r 73D57u91p20a76k 8683436187163

A že to je vlastně GMO nevadí?

+11/−3
doporučit
11.1.2019 8:45

P43a53v17e25l 97P80í92p34a 1101925518317

„NOVÝ ŠVÁBÍK - VYCHUTNEJ SI KŘUPNUTÍ OPRAVDOVÉHO PŘÍRODNÍHO ŠVÁBA!“

+8/−1
doporučit
11.1.2019 11:26

P90e26t84r 85L11u97k54e19š 6373911

Navzdory titulku jsem se ušklíbl:-/. Zdraví masožrout

+6/0
doporučit
11.1.2019 23:36

A24n50t64o53n88í84n 48S38e50b57e48r76a 7853758210789

"ze sojového a bramborového proteinu, s příměsí kokosového a slunečnicového oleje"

To mi nezní uměle. Prostě jen přírodní rostlinný produkt masové chuti a struktury.

+6/0
doporučit
11.1.2019 10:52

L65e79n36a 93P16á71t59k47o10v48á 8751393704189

Kokosový olej, soja a geneticky upravené kvasinky. Upřímně , opravdu je to "ekologičtější" ? Soja mi vůbec nedělá dobře. Špatně se mi tráví a to i jako fermentovaná a "větrné hůrka" po požití soji taky nic moc. Dobrý na tom je , že nemusí nic umřít, přesto v tom spásu nevidím.

+6/0
doporučit
11.1.2019 9:16

Z28d13e51n70ě18k 94Š54p95a58č44e13k 5542158508734

Pořád nechápu, kde se vzala ta posedlost nahrazovat živočišné produkty nějakými nesmysly. Viz veganský sýr, bezmasý burger, co vypadá jako masový. To ti konzumenti potřebují žít ve lži?

+18/−10
doporučit
11.1.2019 11:05

Najdete na iDNES.cz