Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

H25o77n93z17a 14N89o38v94á17k 5238948905836

Leckdy se masožrout ušklíbne i nad hamburgrem z masa.:-)

+52/0
doporučit
11.1.2019 7:59

M33i11c51h63a85l 68J17a32r35o73š 7954680512795

Nemohu nevzpomenout povídky Šimka a Grossmana:

Kniha ta nese název CO VŠE SE DÁ PŘIDAT DO MLETÉHO MASA. Nejvíce mne zaujaly kapitoly jako "Piliny", "Nejedovaté kovy", "Zatoulaný šroub", "Nač vyhazovat staré matrace", "Psi a kočky z okolí", "Tvrdý chléb je pro prasata škoda" a "Špetka masa pro chuť".

+62/−1
doporučit
11.1.2019 7:53

D50a91v93i20d 54H19o94l40c64m87a43n 8584625676889

A v jiném článku o nedostatku vody se dočteme, že půdě chybí hnojivo z živočišné produkce. :-)

+32/0
doporučit
11.1.2019 12:49

R51e77n43é 33Š78r70ů98t49e57k 8818625716788

Proč mají vegetariáni potřebu připodobňovat svoje jídlo k masu? Já taky nekrájím bůček do tvaru mrkve.

+38/−1
doporučit
11.1.2019 23:30

V92i52k30t21o45r 48S58v54o24b29o83d45a 8732388692866

1) Nazývat to "umělé maso" je poněkud bulvární a nepřesné. "Rostlinná náhražka masa" by asi bylo přesnější. Umělé maso je něco jiného. O burgeru z tohoto v laboratoři vypěstovaného masa byly články před pár lety.

Jinde na idnesu bych se nad tím nepozastavil, ale na Technetu teda ...

2) "Vypadá úplně jako normální burger" - sorry, ale asi jste moc hovězích burgerů neviděli. To co vidím na fotce je sice burgeru podobné, ale rozhodně bych si netroufl napsat, že je to k nerozeznání. Vypadá to spíš jako drůbeží burger s nějakou fašírkou coby pojivem. Je to asi jako napsat, že Birell je k nerozeznání od Plzně. Jo, z dálky je to (pro nepivaře) trochu podobné, ale rovnítko bych mezi to rozhodně nenapsal.

+19/0
doporučit
11.1.2019 20:45

P74e51t19r 53K63u46č31e27r34a 6279112784919

V mekáči už ho prodávaj desítky let ;-D;-D;-D

+18/0
doporučit
11.1.2019 12:51

J54a62n 72N55e32u60b71e44r22t 1477271287400

Nejdříve bych tím, ale 30 let krmil Afriku, abychom si mohli být jistí, že je to nezávadné :D

+29/−3
doporučit
11.1.2019 9:32

R96o62m24a48n 42V95i70t78h70o16u21s 3615341386160

Ona je trochu potíž v tom, že nám článek nic neříká o poměru aminokyselin v tom pseudomasu. A hlavním problémem náhrady masa ve výživě není chuť, ale fakt, že člověk potřebuje "z venčí" dodávat optimální mix esenciálních aminokyselin, kterému se blíží živočišné bílkoviny (maso, mléko, vejce). Naproti tomu rostlinné zdroje jsou často na některé esenciální aminokyseliny velmi chudé (např. u luštěnin je limitní methionin (nebo někdy cystein), u pšenice či kukuřice lysin. Přitom využitelnost "celé" bílkoviny závisí právě na obsahu té aminokyseliny, která je limitní.

+17/0
doporučit
11.1.2019 18:06

K98a93r20e31l 57N74o31v73o31t72n28y 2151185259400

Jestli to dobre chapu, nejde o umele maso, ale o trochu vylepsene uz leta zname sojove "maso".

+16/0
doporučit
11.1.2019 21:09

T39o71m36á45š 16K34o63r19e77c 1670823315741

a). Bezva věc pro vegetariány z přesvědčení nebo pro dietáře

b). Jakožto jedlík masa se asi přidržím živočišných zdrojů

c). Ošklíbat se nad kvasinkami jakožto zdrojem výsledného produktu... k dobrému masu se přeci hodí třeba pivo nebo víno, neznám nikoho, kdo by si jej z tohoto důvodu odpustil.

+16/0
doporučit
11.1.2019 8:58

M90a66r44t70i35n 42P38e23t52ř16í96k 4822319411491

Já nevím, no... v článku se zmiňuje průmyslové zatížení planety způsobené chovem dobytka, ale on se ten slunečnicový a kokosový olej stejně jako sója a brambory musí někde vzít. A třeba se kvůli tomu bude muset vykácet les... a třeba by bylo vhodnější tu sóju a brambory zkonzumovat rovnou nežli z nich tahat protein...

+22/−2
doporučit
11.1.2019 9:27

L26e68n76k64a 70O55n75d81r89ů97š92k10o74v39á 6101526884913

Může být, že jeden novinář hladoví (chudák) nebo dva novináři hladoví, ale hladoví novinář určitě nee. Pak už to není novinář, když tohle napíše.

+16/−1
doporučit
11.1.2019 9:33

R10a98d39e16k 83Č44e81r81n11ý 8258283300474

Kdo uhádne z jakého je to filmu?

(V podzemí kde žijí chudí lidé co se nepřizpůsobili novému režimu navštíví policista "z vrchu"):

- "Hm ten hamburger je ale dobrý z čeho je?"

- "Vidíš tady někde krávy"?... To je celé ;-D :-)

+14/−1
doporučit
11.1.2019 16:14

M33i12l32o69s60l97a15v 65J14a45n90o62u79š37e49k 3386473233158

Já čekám na ty burgery z umělého masa z laboratoře :) Kytičky nechám veganům.

+11/0
doporučit
11.1.2019 15:45

Z54d92e39n40ě50k 85W62e92r30n87h72a73r65t 6707765542768

Libí se mi argumentace, že žádné maso k životu nepotřebují - a pak si složitě vyrábí náhražky, guláše bez masa a burgery z kytiček. Takže zcela zjevně je veganům jasné a vědomě nebo podvědomě si uvědomují, že jim něco chybí a snaží se to nějak ohnout a napodobit. Nikde jsem ale neslyšel o masožravci, který by si kus flákoty tvaroval do podoby mrkve nebo karfiólu...

+38/−13
doporučit
11.1.2019 12:17

V71l16a40d90i89m85í43r 93F93i25b31i63g54e42r 5724761151254

Jéé to je jen lepší sojové maso, já myslel že je to článek o mase vyrobeném v laboratoři z kmenových buněk.

+9/0
doporučit
12.1.2019 11:33

M92i39l71a91n 28D73a44n21ě45k 9266717261958

Však ono na ty amarouny dojde:-).

+9/0
doporučit
11.1.2019 17:26

P19e60t93r 61K74n16ě73b62o13r53t 8962558919470

Hamburgr bez masa, kafe bez kofejnu, pivo bez alkoholu, kafe bez cukru,...takhle si zmrvíme úplně všechno.

+22/−7
doporučit
11.1.2019 12:30

P71a65v43e40l 10P87í64p60a 1611465108247

„NOVÝ ŠVÁBÍK - VYCHUTNEJ SI KŘUPNUTÍ OPRAVDOVÉHO PŘÍRODNÍHO ŠVÁBA!“

+10/−1
doporučit
11.1.2019 11:26
Foto

P22a26v54e73l 96S77t31r97a34k54o92š 6477211120985

Článek o luštěnině v rubrice technet. Ty jo :)

+8/0
doporučit
11.1.2019 14:12

L51i40b35o28r 94D71u81p96a49k 8793826407253

A že to je vlastně GMO nevadí?

+12/−3
doporučit
11.1.2019 8:45

A18n53t98o42n24í74n 90S60e45b58e78r98a 7773708490479

"ze sojového a bramborového proteinu, s příměsí kokosového a slunečnicového oleje"

To mi nezní uměle. Prostě jen přírodní rostlinný produkt masové chuti a struktury.

+7/0
doporučit
11.1.2019 10:52
Foto

B20á49r92a 88T85u65č19k31o21v80á 2294495446572

Made by Tricatel, řekl by Louis de Funes. A to jsme se tomu kdysi smáli. Pozor, dělá skvrny!

+8/−1
doporučit
11.1.2019 14:33

Z34d27e93n89ě81k 25Š10p92a15č96e36k 5172898938764

Pořád nechápu, kde se vzala ta posedlost nahrazovat živočišné produkty nějakými nesmysly. Viz veganský sýr, bezmasý burger, co vypadá jako masový. To ti konzumenti potřebují žít ve lži?

+20/−10
doporučit
11.1.2019 11:05

L49e94n93a 21P56á11t68k42o47v36á 8321863884209

Kokosový olej, soja a geneticky upravené kvasinky. Upřímně , opravdu je to "ekologičtější" ? Soja mi vůbec nedělá dobře. Špatně se mi tráví a to i jako fermentovaná a "větrné hůrka" po požití soji taky nic moc. Dobrý na tom je , že nemusí nic umřít, přesto v tom spásu nevidím.

+6/0
doporučit
11.1.2019 9:16

Najdete na iDNES.cz