Diskuse k článku

Na papíře skvělá, v reálu však není autokamera A5 Pro WiFi žádná sláva

Nad počínáním některých řidičů zůstává rozum stát a záznam z palubní kamery může být rozhodujícím důkazem při vyšetřování dopravní nehody. Vyzkoušeli jsme proto kameru TrueCam A5 Pro WiFi, která nás však navzdory skvělé výbavě i parametrům příliš nepřesvědčila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

G84a31b55r56i22e77l92a 87K69e53t38t61n85e57r87o48v45á 1727674968432

Prosím vás, mohl by mi někdo poradit dobrou kameru do auta, kde by byly vidět např. i RZ aut? Babička chce k dvacetinám mého syna koupit autokameru a já měla zálusk na A7 (případně A4 + GPS modul). Vidím, že to nebyl dobrý nápad. Poradíte mi prosím náhradu? Předem moc děkuji.

0/0
24.10.2018 9:24

V97l44a43d35i81m53í98r 49J89o43n41a55s 2681982123782

O prázdninách jsem si z nudy vybíral kameru do auta - tohle je výsledek: Všechny sou malé, lehké (45 - 120g), bez displeje, s parkovacím režimem, se superkapacitorem a né baterií, 1080/30 se zvukem, záběrem aspoň 140°, na microSD karty 64GB+, dají se připojit přímo někam do pojistek a být napájené při parkování s nižší spotřebou energie, mají ochranu před vybitím baterie.

za 10 000 - DOD RC500S - Přední i zadní - bezva SONY senzor, polarizační filtr, GPS uvnitř

za 6 000 - Thinkware F200 - Přední i zadni - horší SONY senzor, v noci vidí dost dobře, GPS externí za příplatek

za 3 000 - Thinkware F70 - jenom přední - noname senzor, ale vidí v noci celkem dobře, GPS externí za příplatek

Jinak v autě mám snad 5 let ňákou čínskou kameru (tehdy nejlevnější) 640x480 s tak malým bitratem že v lese sou vidět jenom fleky... ale každému ji doporučuji. Jednou sem jako svědek dával záznam policii u ňáké sporné bouračky, mám kompilaci svých chyb, cizích chyb, dva losí (jelení) testy... Dneska mě málem srazilo auto na koloběžce, brzdil sem a byl ode mě 5cm, nejraději bych měl kameru i v brýlích...

0/0
17.10.2018 0:51

J93o43s77e13f 45R65ý42p59a10l 3220744865126

Můžete si to po sobě aspoň přečíst?

0/0
10.10.2018 5:16

Z70d40e53n64ě75k 86K86n56e22c77h52t 1219436699147

A5 neustále se seká a vyžaduje restart

+1/0
9.10.2018 21:46

P48e27t53r 12K28ů49l43a 2925723634659

Mám A7 a totální propadák. Natáčí to rozmazaně, radary téměř nehlásí (3 za celou dobu!), neukládá občas ani dvojklikem, natáčení se občas vypne a po pár kilometrech zase zapne. No prostě předražený krám, Truecam si už nikdy nekoupím.

+1/0
9.10.2018 17:37
Foto

R93o98b77e92r31t 52R86a73j12s 7415709241254

Já měl tuto kameru až dokud mi jí neukradli. Poté mi zůstalo jen torzo uchycení na čelním skle. Asi jim taky nešla vyndat. No... Nevěděl jsem, zda mám truchlit či se radovat. Tato kamera je za danou cenu opravdu nedobrá. Mě tedy nenadchla ani obrazem. Jinak jak píšete...

0/0
9.10.2018 15:09

Z43d36e90n17ě85k 65M34o91r54á97v88e95k 5737578428983

Dělá někdo kameru oddělenou od záznamového zařízení? Má představa je pidikamera, kerá se schová za zrcátkem a nijak neprovokuje (malé rozměry, nic zajímavého kromě čočky), záznamové zařízení pak někde uložené třeba v přihrádce, pěkně schované. Něco, co by člověk mohl bez jakýchkoli obav nechat v autě a pokud by si toho někdo všiml, tak by ho to stejně nenapadlo ukrást.

+4/0
9.10.2018 15:01

J51o90s19e71f 12K33r31b62e22c 3107596883891

Míval jsem od Mio kameru zabudovanou ve zpětném zrcátku, které se jednoduše nasadili na zrcátko stávající. Naprosto nepoznatelné a kvalita záznamu velmi dobrá. Bohužel v záruce odešla a už se neprodává (resp. asi dva neznámé obchody ji nabízely coby zbytek za zcela nesmyslnou cenu). Obdobných zrcátkových kamer je docela málo a recenze mě nepřesvědčily to riskovat. Nakonec jsem šel do (zde v diskusi již doporučované) kamery Viofo. Nalepíte vedle zrcátka a není skoro vidět. Lze oddělovat od gps základny, ale já ji tam nechávám. Na základě porovnávání videí v recenzích mi kvalitou obrazu přišla nejlepší varianta A119 (bez přívlastku, ne S, ne Pro, ale verze V2). Můžu jen doporučit.

0/0
10.10.2018 7:40

M82a40r45t85i82n 86P13l15z16á11k 2657779988684

Číňan prodává zrcátkové kamery naprosto běžně. Ale jak jsou na tom s kvalitou netuším.

0/0
10.10.2018 8:00

Z16d33e93n42ě56k 22M26o68r41á28v33e15k 5717338668843

Už jsem si A119 v diskuzi všiml, koukal jsem na ni a docela mne zaujala. Takže další hlas pro ni. Škoda, že ji nabízí relativně málo obchodů.

0/0
10.10.2018 12:24

P32a53v34e42l 64P18l16e65v38a 2707594214486

TrueCam A5 je neskutečný krám, během jízdy se opakovaně vypíná. Postupně vyměněno: napájecí zdroj, kamera, GPS modul, karta - kamera se přesto několikrát za jízdu vypne, GPS modul provede restart, ale kamera se už nepustí. Již nikdy TrueCam ani vidět...!!!!!!!!!!

+1/0
9.10.2018 13:37

J84a13n 69S46m55í31t92k15o 8754642564435

Může vlastně polarizák proti odleskům vždy pomoci? Nezáleží na konkrétním úhlu vůči zdroji? Já jen že na foťáku s ním musím vždycky točit, než "fotím ryby" :-)

Jinak nezkoušel někdo zbastlit autokameru z RPi? Hrál jsem si s jejich IR kamerou (obraz vypadal docela schopně, ale v autě jsem to nijak rozsáhle netestoval), mám zhruba promyšleno, jak bych to dělal, ale ještě jsem se k tomu nedostal...

0/0
9.10.2018 13:24

M69a23r75t53i63n 63P97l43z82á43k 2797549558444

Čelní sklo je vůči kameře pořád pod stejným úhlem a silnice plus mínus taky...

+1/0
9.10.2018 13:42

G73e67o85r36g 89K83o54m19b29e79r47e12c 9114861216631

Ja pouzivam uz ca. 3 roky iTracker DC300-S a spokojenost. V Cesku malo znama firma, v Nemecku/Rakousku se tyto kamery hodne kupuji a jsou i dobre ohodnoceny v ruznych testech. Mladej od nich ma iTracker mini0806-S a taky s ni je spokojenej.

A co je dulezity, neklepou se jak nektery jiny.

0/0
9.10.2018 12:45

M39a47r57t76i18n 73P45l51z61á26k 2947579498504

Jinak co bych já chtěl od kamery:

- malé rozměry a klidně bez displeje, taktéž baterie není třeba, kapacitor stačí. Kvalitní záznam, hlavně v noci na okreskách. Napájení přivedené do základy a kamera je tudíž snadno odnímatelná. Co nejjednodušší a nejmenší držák, aby se kamera neklepala. GPS, wifi netřeba.

Momentálně mám Topcam nanoq C+ (Mini 0903) a až na kvalitu záznamu všechno v podstatě splňuje.

0/0
9.10.2018 12:25

M29a35r65t11i75n 58S41l18á78v30a 4520855685669

takže až na to nejdůležitější (tedy kvalitu záznamu) je super :)

0/0
9.10.2018 13:58

M34a83r26t95i42n 94P32l26z25á18k 2857959598214

Ja vim, zni to blbe :) Ale nic lepsiho v souhrnu proste tehdy pred dvema lety nebylo.

+1/0
9.10.2018 21:04

M89a47r32t37i23n 71P39l95z81á74k 2317199868794

Léta všichni na držáky Truecamu nadávají, ale výrobce na to evidentně kašle. Přídavný trčící GPS modul je taky špatný vtip, Číňan ho zvládne integrovat do držáku a za zlomek ceny.

+4/0
9.10.2018 12:21

M15i49c97h87a31l 59H82a94u91f 4218409535181

Mám A4 a zatím spokojenost, dokonce se mi podařilo rozchodit i nový GPS modul, který není u staršího modelu A4 oficiálně podporován. Nicméně jsem se seknul při nalepování základny, tak jsem musel koupit novou a té staré se nemohu zbavit, prostě nejde sundat. Nějaký tip ?

0/0
9.10.2018 10:29

J34a12n 49T85a67r72a44b58a 4666396149629

teplo... třeba fén

0/0
9.10.2018 11:32

M40i52c61h53a29l 24H66a73u23f 4388449125451

Zkusím, ale nešlo to dolů ani v létě, když bylo auto na odpoledním slunci a v kabině bylo 57 stupňů:-) Ale třeba to klapne.

0/0
9.10.2018 12:01

M97a70r89t40i64n 37P45l12z40á85k 2877569718814

:-)

0/0
9.10.2018 12:21

T33o29m17á69š 90R40ů58ž26i95č51k51a 5398663218384

Truecam je předražený krám. Za tyhle peníze se dají sehnat mnohem, mnohem lepší kamery. Třeba zde již zmíněné Viofo dělá velmi dobré kamery, "stealth" design díky kterému kameru nemusí člověk téměř sundávat, vynikající kvalita záznamu ve dne, velmi dobrá kvalita v noci, super podpora s aktualizacemi FW po dlouhou dobu,...

Osobně mám jejich A119S a za cca 2000Kč maximální spokojenost.

+6/0
9.10.2018 10:08

M50i60c88h20a50l 64S36c46h86w75a97r49z 2358946491318

Přesně. K čemu je na kameře velký displej: aby se mohl spolujezdech kochat, nebo aby zloději viděli kameru přes sklo už z dálky? K čemu je uchycení přes tři klouby, které ji jen rozvibruje? Proč je GPS modul řešený jako plug-in vhodný k ulomení?

Viofo A119 má tohle všechno řešené rozumně, kamera není téměř vidět, na skle drží jako přibitá (a přitom se dá po odpojení kabelu vycvaknout jednou rukou, pokud někdo preferuje odklízení kamery pryč), a GPS modul by nikdo netipnul na oddělitelnou součást.

+2/0
9.10.2018 16:33

D66a41n66i93e91l 88S19o37b41o53t66a 9229734446220

A5 jsem měl čtyři roky a vydržel jsem to s ní tak dlouho jen proto, že nerad měním věci. Za tu dobu mám tyto zkušenost:

- český prodejce poskytuje minimální podporu, reklamace je pro něj opruz a na jeho oficiálním foru podpory se člověk odpovědi nedočká, musí psát přímo mail

- držák s přísavkou je na nic, klepe se, na mém držáku se navíc časem ulomila pacička, který tlačí přísavku na skle. Nalepovací držák je lepší, ale při častém sundavání kamery se držák ošoupe, takže po jedné dvou hodinách jízdy na dálnici kamera prostě spadne. Tohle se stalo postupně u dvou držáků.

- kamera občas fungovala, občas ne, někdy si neporadila s mazáním starých souborů, z reklamace se samozřejmě vrátila s poznámkou "během testování se chyba neprojevila". Je to sranda, když jede člověk sám a musí za jízdy sundat a odpojit kameru, vyndat kartu, dát jí zpátky a tohle vše několikrát zopakovat

- postupem času už kamera na baterii fungovala jen pár sekund od vytažení kabelu napájení

- připojování na GPS trvalo několik minut. I když kamera fungovala hned po zapnutí, záznam začala dělat až po několika minutách

- otravná hláška při každém zapnutí (připoutejte se prosím atd.). Je možné zvuk vypnout, ale pak zase není slyšet varování před radary. Jo a ty hlášky pana Zimy (byť je to můj oblíbený herec) jsou možná tak k pobavení dětí, ale jezdit s tím déle nikdo nevydrží.

Suma sumárum, za mě Truecam už nikdy. Je možné, že se za tu dobu kvalita kamer i podpory zlepšila, ale mně tohle vše stačilo. Jestli fakt není lepší kupovat levné čínské kamery a až jedna odejde (klidně do roka), koupit si další, ve výsledku do vyjde levněji než investovat do drahých šmejdů.

+2/0
9.10.2018 9:43

J84a15r44o29s57l46a95v 82L71e81b64e79d33a 3146639597750

"Můžete také na sociální sítě snadno nasdílet absurdní či nebezpečné počínání jiného účastníka silničního provozu." A pak se taky můžete divit, proč na vás někdo podal trestní oznámení.

+6/0
9.10.2018 9:42

T70o56m11á18š 10Ž78i71t55n68ý 6981100231321

Můžete. Ale musíte rozmazat xichty značky a raději i firmy na autech

0/0
10.10.2018 10:25

J81a79r74o12s63l37a49v 88L15e11b19e93d70a 3216309167540

Jistěže. Ovšem nevím, jak toto udělat při přenosu přímo z kamery, že...

0/0
10.10.2018 10:33

R56a18d49e12k 62S96t73e64i83g96e44r 7494852892366

Už pár let používám dva kusy A7s a mým největším problémem je provoz v horkých letních měsících. Stává se totiž, že za sklem umístěná zahřátá kamera postupně přestane ostřit, respektive ostří jen na špičku kapoty a zbytek obrazu je rozmazaný k nepoznání. Přičítám to rozpínání materiálů vyššími teplotami a neschopnosti kamery přeostřit.

Jinak kameru je lepší používat s lepeným držákem. Nejen, že se netřese, ale lépe se sundává.

GPS funguje relativně dobře, ovšem jen v záznamu. Tzv. funkce tachometru, která zobrazuje aktuální rychlost na displeji kamery, nepochopitelně přeměřuje o nějakých 10%.

0/0
9.10.2018 9:19
Foto

V82á70c68l41a97v 53N39ý61v95l48t

Zen co byl v testu při srovnání Waze poměrně přesný.

0/0
9.10.2018 10:02

T30o66m95a16s 89D84r10a44b48e91k 7550654245414

Používám Viofo A119 - mám ji na nalepovacím držáku, je velmi kompaktní a vypadá jako součást auta. Proto riskuji a nesundávám ji (je tam téměř rok). Nechtěl jsem nic s velkým displejem, protože mi to přijde zbytečné a láká to zloděje. Prostě přijít nastartovat a jet (Viofo má malý displej a chvíli po spuštění zobrazuje, co natáčí, abyste si případně mohli upravit, kam míří).

Hlavní nevýhodou je nízká hladina zvuku, který zaznamenává. Nevím, jestli je na záznamu vůbec slyšet cvakání blinkrů.

+2/0
9.10.2018 8:10

Š76t21ě15p89á71n 65B91u69r60i33a13n 3433383581475

A dá se nalepit i na palubku (vzhůru nohama) s tím, že někde v setupu nastavím převrácení obrazu?

Díky za info

0/0
9.10.2018 14:42

Š22t58ě64p20á50n 65K57a52r97l86í89k 3534649843551

Nalepovaci desticka drzela dobre. Ale pri horku a parkovani na slunci se lepidlo "rozteklo" a kamera spadla, opakovane. Aktualne mam prisavku a zatim drzi dobre.

0/0
9.10.2018 7:50

D87a89n24i13e27l 65P75a27n56e15k 6762631742360

Asi je to kus od kusu. Mam A7s a funguje vyborne. Jo prisavka nic moc, ale kamera se da vysunout z doku a prisavka s GPS modulem zustava. Neni treba sundavat cely system. Mam ji uz 2 roky a co se kamer do auta tyce ma nejlepsi obraz na trhu v tomto segmentu.

0/0
9.10.2018 6:53

J55a66n 80T65a16r88a54b42a 4166586319369

Už pár let používám vyššï verzi A7, bez nesmyslné WiFi, souhlasím, že přísavka je šunt, nalepovací základna drží dobře. Obraz ok i v noci, GPS modul se chytá do pár sekund. Nedostatky: kvalita reproduktoru v GPS modulu, už mi odešly. 3, napřed začne chrčet, pak zmlkne úplně. Reklamace je problém, velká neochota. Další potíž je životnost microSD, resp. její omezený počet přepisů. Zhruba jednou za rok vyhodit a koupit novou. Baterie v kameře je opravdu mini, takže vydrží "parkovací hlídání" pár minut a je off. Nefunguje ručnï označení záznamu, které kamera nemâ přemazat. sumasumarum, průměrný produkt s řadou nedostatků za přemrštěnou cenu.

+4/0
9.10.2018 6:00

J54i56r46k73a 78S11v25e95j47k57o55v47s44k43ý 2949926871923

Pro manuální označení záznamu je třeba tlačítko stisknout 2x (poprvé se "probudí", podruhé označí).

Z docku se vyndavá fakt blbě, mám strach, že to urvu. Jinak funguje docela uspokojivě (mám A4).

0/0
9.10.2018 7:28

L92u60k80á88š 32M60a44l86v83i28n49s97k45y 2808954673448

ten omezený počet přepisů je nějak divný, udává se 10000 až 100000 přepisů, to uděláte za rok??

0/0
9.10.2018 10:35

D49a71n98i68e13l 84S72o20b58o28t32a 9209674546210

Já musel kartu zrhuba jednou za měsíc zformátovat, prostě dokázala provést určitý počet přepisů a pak začala stávkovat, vypínat se. Zkoušeno na několika kartách CL10.

+1/0
9.10.2018 11:13

Najdete na iDNES.cz