Zlínský trenér Přemysl Obdržálek

Zlínský trenér Přemysl Obdržálek | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zlínští volejbalisté dostali lekci, utrpěli nejtěžší porážku sezony

  • 0
V úvodních dvou sadách prohráli rozdílem třídy (15:25, 14:25), a přestože se ve třetí vzchopili (24:26), za hodinu bylo hotovo. Volejbalisté Fatry Zlín rozjeté Brno nezastavili, v předehrávce 16. kola doma kousali nejtěžší porážku extraligové sezony.

„První dva sety byly strašné,“ shrnul jejich jednoznačný průběh trenér Zlína Přemysl Obdržálek.

V prvním dějství nabral jeho celek největší manko v prostřední pasáži, ve druhém hned na začátku. Obdržálek si bral oddechový čas za stavu 0:4, druhý při výsledku 5:14.

„Přestože Brno tlačilo na servisu a hrálo dobře, musíme k tomu lépe přistoupit. Máme mladý tým, kluci musí více zabojovat, být agresivnější v útoku,“ štval Obdržálka mdlý projev mužstva.

Zlín se zmátořil až ve druhé půlce třetího setu. Z nepříznivého stavu 13:17 obrátil na 22:20, jenže koncovku nezvládl a nevypracoval si ani jeden set. Hosté naopak svůj druhý mečbol po chybném příjmu domácích suverénně proměnili.

„Už to nevrátíme, ale musíme si leccos vyříkat,“ prohodil Obdržálek po druhé domácí porážce v řadě. V sobotu Zlín podlehl Českým Budějovicím, těm aspoň sebral jeden set.

Po dvou duelech proti favoritům z elitní trojky extraligy, ve kterých mohli jen příjemně překvapit, teď čekají volejbalisty Fatry kritické zápasy sezony. „Musíme se odrazit od utkání v Ústí, nepodcenit ho,“ uvědomuje si Obdržálek.

Pokud Zlín příští sobotu vyhraje v hale posledního týmu extraligy, zajistí si s největší pravděpodobností záchranu v soutěži.

A po domácím zápase proti Lvům z Prahy se ve Frýdku-Místku utká se svým přímým konkurentem v boji o předkolo play off.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž