Třetí a rozhodující utkání o bronz mezi Libercem a Budějovicemi (červená). | foto: Petr Lundák, MF DNES

Liberec vyhrál pětisetový boj v Budějovicích a slaví ligový bronz

  • 1
Bronzové medaile v extralize volejbalistů vybojovala Dukla Liberec. Rozhodující třetí zápas na palubovce loňského mistra Českých Budějovic vyhrála 3:2, pátou sadu po drtivém tlaku na servisu hosté ovládli suverénně 15:5. Jihostroj skončil bez medaile poprvé od roku 2006 a smutně se rozloučil se svojí halou, kterou čeká demolice.

Liberec sérii o bronz začal před týdnem prohrou 2:3, ale v sobotu doma uspěl 3:1 a dnes jednoznačně ovládl rozhodující sadu. Hru domácích totálně rozvrátil servisem a mečbol symbolicky právě esem, i když s pomocí pásky, proměnil nahrávač Jakub Janouch.

Dukla v únoru získala Český pohár a dnešním bronzem završila sezonu, do níž vstupovala s většími ambicemi, zejména po příchodu univerzála Štokra s blokařem Holubcem, kteří strávili léta v zahraničí.

„Jsme rádi, že máme další placku z téhle sezony. Po prohraném semifinále to na nás dolehlo, na Budějovice taky. Šlo o to, kdo bude mít větší náboj, chuť. Jsem rád, že jsme to nakonec překlopili na naši stranu,“ řekl liberecký nahrávač Janouch.

Poprvé od sezony 2005/06 skončil hůře než třetí nejúspěšnější klub české historie Jihostroj. Vítěz základní části zaostal daleko za útokem na desátý titul. Žádná vyrovnaná koncovka se dnes neodehrála, liché sety patřily Dukle, sudé domácím. Jejich hala bude zbourána a místo ní vyroste moderní sportovní komplex.

Play off volejbalové extraligy mužů

O 3. místo - 3. zápas

České Budějovice - Liberec 2:3 (-22, 19, -19, 21, -5)
Konečný stav série: 1:2.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž