Budou se ostravští volejbalisté takhle radovat (jako blokař Michal Čechmánek na snímku) i po úterním duelu Ligy mistrů?

Budou se ostravští volejbalisté takhle radovat (jako blokař Michal Čechmánek na snímku) i po úterním duelu Ligy mistrů? | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Šance volejbalistů Ostravy na postup v Lize mistrů žije. Musejí vyhrát

  • 0
Pokud chtějí pomýšlet na postup, musejí volejbalisté Ostravy porazit Noliko Maaseik. S belgickým vicemistrem se ve skupině B Ligy mistrů utkají v úterý od 20 hodin na Zimním stadionu Sarezy v Ostravě-Porubě.

"Už by to mohlo přijít, ta správná doba na to, abychom vyhráli zápas, je tu," prohlásil ostravský kapitán Richard Mauler.

Jenže vyhrát jedno utkání nestačí... "Ano, víme, že je pořád šance postoupit i z druhého místa, ale to nemůžeme počítat. My musíme odevzdat maximální výkon, navíc před tolika našimi fanoušky, kteří do porubské haly chodí," dodal Mauler.

Počty jsou jasné. Ostravští pro to, aby se udrželi v evropských pohárech i v jejich jarní fázi, musejí vyhrát zbývající dva duely skupiny. I ten poslední příští týden ve středu v Pireu.

VK Ostrava vs. Noliko Maaseik

  • Utkání Ligy mistrů se hraje v úterý od 20 hodin na Zimním stadionu Sarezy v Ostravě-Porubě.
  • Vstupné je 100 korun, zlevněné 60.
  • Maaseik vznikl v roce 1960. Je to čtrnáctinásobný mistr Belgie, letos skončil druhý za Roeselare.
  • Největším úspěchem klubu jsou druhá místa v Lize mistrů 1997 a 1999 a třetí v roce 2000.
  • V Poháru CEV skončil druhý (2008) a třetí (2001 a 2010).

Pak by v případě, že Pireus a Maaseik nebudou ve zbývajících střetnutích s favoritem skupiny Bělgorodem bodovat, měli všechny tři celky stejný počet bodů. A rozhodovaly by míče o tom, kdo půjde z druhého místa do další fáze Ligy mistrů, kdo z třetího do Poháru CEV a kdo skončí.

"Porazit Maaseik bude hodně těžké," přiznal ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. "Soupeř patří ke špičkovým evropským týmům, navíc u nich jsme jasně prohráli. Ale o šanci se musíme poprat a zkusit v některých věcech trochu zariskovat." Je hlavní postavou Maaseiku americký reprezentační univerzál Jeffrey Menzel?

"To si nemyslím," namítl Šmejkal. "Pro mě jí je nenápadný nizozemský reprezentant Maan. To je malý kluk, smečař (měří 186 centimetrů - pozn. red.). Výborně přihrává, je agresivní, nekazí, tmelí hru mužstva. Ten je důležitý."

Rozhodovat bude podle kouče především podání. "Když si maaseikští hráči přihrají, tak mají výborné středáky," upozornil Zdeněk Šmejkal. "My je musíme zatlačit servisem, aby středem nehráli."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž