Radost volejbalistů Zlína

Radost volejbalistů Zlína | foto: Zdeněk Němec , MAFRA

Rarita. Zlínští volejbalisté vyhráli set 25:7

  • 0
Trval pouhých 17 minut a volejbalisté Fatry Zlín v něm Ústí nad Labem zadupali do palubovky. Vítězství 3:1 nad nejhorším týmem extraligy vyšperkovali ve druhém setu, ve kterém hosty ponížili výsledkem 25:7.

„Za starého počítání bychom vyhráli 15:0,“ připomenul kouč Zlína Roman Macek časy, kdy body naskakovaly jen při vlastním podání a jednotlivé sady se hrály do patnácti. Dovolit v dnešním volejbalu soupeři méně než deset bodů jindy než v tie-breaku, to je rarita. Zlín je prvním celkem, jemuž se tento kousek v letošní extraligové sezoně povedl. Ústí přitom v nechtěném rekordu překonalo samo sebe, v 7. kole v Českých Budějovicích prohrálo první dějství 10:25.

„Druhý set mě potěšil. Ne proto, že jsme soupeře tak zdevastovali, ale že jsme vydrželi konečně hrát v sériích, aniž bychom je ukončili lacinou chybou nebo zkaženým servisem,“ pochvaloval si Macek. „Byli jsme koncentrovaní, výborní na protiútoku, dobří v obraně a hlavně jsme kvalitně podávali. Výkon se blížil ideálu.“

Hosté nemohli dlouho hnout s postavením při servisu Bartoše a Koláře s Kotasem. Ústecký kouč vyplýtval bleskově oba oddychové časy, prostřídal všechny hráče – všechno marně. Domácí neměli s extraligovým odpadlíkem slitování.

„Všichni mají hlavy dole, nic se nedaří. Jediné, co se dá v takové situaci dělat, je pohecovat se a jet dál. Ale je to hrozně těžké, když se takhle prohrává,“ přiblížil Jiří Kořínek, ústecké libero, pocity hráčů, kteří se marně snaží zastavit příval soupeřových bodů. Ale zase nebýt výprasku ve druhé sadě, odjeli by hosté zřejmě s porážkou 0:3. Zlínské hráče snový průběh ukolébal a následující set odevzdali.

„Je to pro nás poučení, že nesmíme podcenit ani poslední mančaft,“ ví smečař Jiří Vašíček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž