Zlínský volejbalista Jiří Vašíček během duelu s Libercem

Zlínský volejbalista Jiří Vašíček během duelu s Libercem | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Vašíček končí. Volejbalisté Zlína hledají nového smečaře

  • 0
Bez dvou ze tří nejvíce bodujících hráčů z minulé extraligové sezony se musí obejít volejbalisté Fatry Zlín v té příští. Na odchodu jsou smečař Jiří Vašíček a blokař Josef Mlčúch. „Není to pro nás překvapení,“ říká hlavní trenér týmu Roman Macek.

Vašíček se v mateřském klubu vypracoval až do širšího kádru reprezentace, z jeho vyjádření během sezony však šlo cítit, že po skončení smlouvy nebude chtít pokračovat.

„Mám chuť zkusit něco nového,“ prohodil 23letý smečař. Kam povedou jeho další volejbalové kroky, však neprozradil. „Nabídky mám, i ze zahraničí,“ naznačil jen.

Mlčúch přišel do Zlína před sezonou jako náhrada za zraněného Navláčila a postupně se vypracoval v oporu mužstva. Teď se však chce věnovat svému civilnímu povolání, ve fotbalové Zbrojovce Brno bude působit v pozici kondičního kouče dorostenců.

„Je to zodpovědné rozhodnutí, chápu ho,“ pravil Macek, který tak bude znovu stavět na blokařské dvojici Navláčil – Přikryl. „Šanci dostanou také naši mladí odchovanci.“

S hledáním Vašíčkova nástupce však budou mít ve Zlíně větší starosti. „Je jednoznačnou prioritou přivést smečaře. Chceme jednat s chladnou hlavou, čas nás netlačí. Nepotřebujeme ho zkoušet na letních antukových turnajích,“ naznačil Macek, že si hodlá na odpovídacího kandidáta počkat. A nevyloučil, že případná posila se může rekrutovat ze zahraničí.

O jednoho smečaře Zlín soupisku čerstvě rozšířil. Z druholigového Hlučína přivedl 20letého a dvoumetrového Daniela Čecha. „Zatím rozšíří kádr, ale věřím, že časem bude mít potenciál na základní sestavu,“ míní Macek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž