Radost zlínských volejbalistů.

Radost zlínských volejbalistů. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Volejbalisté Zlína získali slovenského nahrávače

  • 0
Další posilu představili zlínští volejbalisté. Tým doplní dvacetiletý slovenský nahrávač Peter Porubský, který přichází z Nitry. „S klubem máme dobré vztahy, takže jsme se v pohodě domluvili,“ libuje si trenér a manažer Fatry Zlín Roman Macek.

Porubský, jenž působil v mládežnických reprezentacích a patří do širšího kádru slovenského seniorského národního týmu, vytvoří rovnocennou nahrávačskou dvojici s Jan Barákem. „Kdo bude lepší, ten bude hrát,“ poznamenal Macek.

Naopak Luan Duc Truong, jenž dosud kryl Barákovi záda, bude většinou k dispozici prvoligovému Starému Městu. Na Slovácku ovšem bude hostovat až osm zlínských hráčů. „Chceme jim pomoci, co nejvíc to jde,“ vysvětlil Macek.

Příchodem Porubského končí doplňování zlínského kádru. Největšími posilami jsou smečař Lubomír Kostoláni, jenž se vrátil po dvou letech v Německu, a blokař Michal Čechmánek, který přišel z Ostravy.

Novou tváří je i nadějný smečař Dominik Čech z Opavy. Mužstvo naopak opustil smečař Jiří Vašíček a až do konce kalendářního roku nebude k dispozici smečař Matěj Uchytil. Vydal se na studijní výměnný pobyt do Německa.

Zlínský tým tento týden uzavře sérii antukových turnajů. Jedna část nastoupí o víkendu v Bojkovicích, další v Bučovicích. Už příští týden se mužstvo přesune do haly, první turnaj v ní sehraje 3. září ve Starém Městě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž