(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Seidl, MF DNES

„Válku“ servisů vyhrál Krasnodar. Ostravské volejbalistky musejí otáčet

  • 0
Postup mezi nejlepší čtyři celky Challenge Cupu se volejbalistkám TJ Ostrava vzdálil. Bojovaly, urvaly první set, ale úvodní čtvrtfinálový duel ve středu doma s ruským Dinamem Krasnodar prohrály 1:3.

„Ta porážka nás mrzí, protože utkání bylo hlavně o servisu a my si nedokázaly lépe přihrát, s přihrávkou jsme se trochu praly,“ řekla ostravská smečařka Helena Kojdová.

„Byla to taková válka servisů a my jsme v ní bohužel nenavázali na první set,“ povzdechl si ostravský trenér Zdeněk Pommer. „I v dalších pasážích jsme hráli poměrně dobře, akorát že ty pasáže byly krátké. Krasnodar se po první sadě vzpamatoval a najednou se vývoj zápasu otáčel.“

Kouč dodal, že Dinamo má vysoké hráčky. „Jejich hra je postavená na blocích, ale v tom prvním setu jsme je zaskočili,“ řekl Zdeněk Pommer.

Kojdová přiznala, že po první sadě věřila v úspěch. „Soupeřky zpočátku vypadaly celkem beznadějně, ale věděly jsme, že měly problémy s příjmem, takže jsme byly připravené, že se mohou chytnout, což se stalo. Najednou to byl jiný zápas.“

V dlouho vyrovnané čtvrté sadě Kojdová doufala ještě v tie-break. „Ale znovu jim vyšlo několik servisů, získaly čtyřbodový náskok a ten jsme už těžko dotahovaly,“ řekla smečařka.

„Předčily jsme domácí podáním a blokem. A měly jsme i lepší organizaci hry. To byl důvod našeho vítězství,“ prohlásila Ljubov Šaškovová, známá i pod dřívějším jménem Sokolovová.

Je to legendární smečařka, dvojnásobná mistryně světa i Evropy, která má dvě stříbra z olympijských her. V roce 2006 byla nejlepší volejbalistkou Evropy. A i ve čtyřiceti letech pokračuje v kariéře. Na hřiště se dostala jen v první sadě za stavu 18:11, aby své mnohem mladší spoluhráčky zklidnila.

Odveta v Rusku bude příští týden ve čtvrtek 1. března od 17.30 středoevropského času. Vítězky duelu v semifinále narazí na lepší tým z dvojice Sm’Aesch Pfeffingen - Olympiacos Pireus. První duel švýcarsko-řeckého souboje se hraje dnes.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž