DALŠÍ STĚHOVÁNÍ. Před minulou sezonou odešel nahrávač Zdeněk Haník (zády na archivním snímku) z Ostravy do švýcarského klubu Volley Amriswil. Nyní ho čeká další přesun.

DALŠÍ STĚHOVÁNÍ. Před minulou sezonou odešel nahrávač Zdeněk Haník (zády na archivním snímku) z Ostravy do švýcarského klubu Volley Amriswil. Nyní ho čeká další přesun. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Nahrávač Haník musel odejít z Amriswilu a bojuje o Evropu

  • 0
Nahrávač volejbalových reprezentantů Zdeněk Haník ukončil působení ve švýcarském týmu Volley Amriswil, kam odešel po minulé sezoně z Ostravy. „V Amriswilu si totiž sehnali nějakého Kanaďana, také z reprezentace,“ vysvětloval Zdeněk Haník, který byl minulý týden s národním týmem v Opavě při závěrečných zápasech Světové ligy proti Japonsku (0:3 a 3:0).

O další pokračování angažmá ve švýcarském klubu ho připravilo zranění kolena, které ho v uplynulé sezoně postihlo. „Řekli mi, že tuto sezonu nebudou mít dobrého druhého nahrávače, a tak je riziko, že by se mi zranění mohlo obnovit,“ podotkl Haník.

S Amriswilem se tak loučil čtvrtou příčkou. „Prvních šest mužstev je srovnatelných. A první dva celky (Lugano a Lausanne – pozn. red.) jsou možná lepší než u nás,“ přiblížil nahrávač Haník úroveň švýcarské nejvyšší soutěže.

„Zato spodní čtyři družstva švýcarské ligy jsou horší, a to i když to srovnám například s Havířovem, který byl letos u nás poslední.“

Zdeněk Haník už tuší, kde bude působit v příští sezoně. Jenže prozradit to nechce. „Zatím nesmím šířit žádné informace,“ smál se. A ani neprozradil, zda zůstane v zahraničí, anebo se vrátí do nejvyšší domácí soutěže.

Stále je ale ve hře, aby se dostal do reprezentace, která bude v říjnu hrát v Bulharsku a Itálii mistrovství Evropy. „Zda budu v nominaci, to ukáže až další část přípravy,“ poznamenal. Jaké má šance dostat se na šampionát, to Haník nechce odhadovat.

„Nevím,“ pokrčil rameny. „Kuba (Janouch) hrál výtečně v Opavě ve druhém utkání s Japonci. Předpokládám, že on v nominaci bude. A Filipovi Habrovi trenér Šmejkal dlouhodobě věří. Ale uvidíme.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž