Čeští volejbalisté na bloku.

Čeští volejbalisté na bloku. | foto: ČTK

Chomutov vyhlíží volejbalovou Světovou ligu s Nizozemskem

  • 0
Palubovka už je v aréně hokejových Pirátů položená, Chomutov se těší na sváteční sportovní akci. V pátek a sobotu hostí Světovou ligu volejbalistů při dvou zápasech Česka, lídra skupiny E, s Nizozemskem.

"Je výhoda, že hrajeme zase doma. V Čechách nám to sedí, lidé nás ženou dopředu," řekl pro server volejbalového svazu kapitán reprezentace Aleš Holubec.

Český tým naposledy dvakrát zdolal Koreu 3:2 v Českých Budějovicích, na oba zápasy přišly tři tisícovky fanoušků. "Teď zase hrajeme v hokejové hale a myslím, že možná minimálně v sobotu se naplní. Doma nás to baví, bavíme se s lidmi. Jak v Jablonci při evropské kvalifikaci, tak i v Českých Budějovicích jsme dokázali udržet neporazitelnost. A to je na takhle mladý tým super výsledek."

Oba chomutovské zápasy startují v 15.50 hodin, vstupenka vyjde na 150 korun, balíček na oba duely na 250. Pro fanoušky je připravena audiovizuální show. Výhry by pomohly Česku v boji o postup ze skupiny, Nizozemci jsou druzí.

Místopředseda svazu Robert Urbánek tvrdí: "V Chomutově sice není extraliga, ale silné volejbalové podhoubí ano. Včetně velké koncentrace účastníků amatérské ligy. Čekám, že o top světovou akci bude mezi lidmi zájem."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž