Trenér českých volejbalistů Michal Nekola sleduje své svěřence.

Trenér českých volejbalistů Michal Nekola sleduje své svěřence. | foto: FIVB

Čeští volejbalisté se v Jablonci připravují na šampionát

  • 0
Česká volejbalová reprezentace mužů od pondělí trénuje v Jablonci nad Nisou. Úvod tréninkového kempu před zářijovým mistrovstvím Evropy, které je vrcholem letošní sezony, věnuje nabírání fyzické kondice.

„Začínali jsme jenom takovou posilovnou s vlastním tělem, tak ta nálada je ještě dobrá. Věřím, že všichni jsme na Evropu namotivovaní, takže nálada nebude chřadnout,“ řekl univerzál Jan Hadrava v rozhovoru pro Českou televizi.

Reprezentační trenér Michal Nekola, který je zároveň dlouholetým koučem Dukly Liberec, má k ruce širší kádr šestnácti hráčů. „Omluvil se pouze Daniel Pfeffer z rodinných důvodů, Milan Moník je po operaci kýly v pořádku a už se zapojil do přípravy a Petr Michálek teprve začíná s cvičením, ale v případě zranění je připraven pomoci,“ uvedl Nekola.

Letošní sezona začala pro omlazený český tým začátkem května přípravou na Golden European League, kde se reprezentaci postoupit nepodařilo, sehrála však šest těžkých zápasů, které trenérovi ukázaly, na čem je potřeba pracovat. 

„Celou dobu se budeme připravovat v Jablonci nad Nisou a sehrajeme přípravná utkání doma se Slovenskem a Portugalskem. Čekají nás také přípravná utkání ve Francii,“ uvedl Nekola k programu přípravy.

Na evropském šampionátu se Češi ve skupině D v Nizozemsku utkají s domácí reprezentací, Černou Horou, Estonskem, Ukrajinou a mistry světa z Polska. Do osmifinále postoupí čtyři týmy. Mistrovství pro český tým začíná 13. září utkáním s Ukrajinou.

Reprezentace nemusela projít kvalifikací, jelikož sedmé místo, které vybojovala na posledním evropském šampionátu v Polsku, jí zaručilo automatický postup do finálového turnaje. „Budeme muset hrát jako tým, určitě ne jako jednotlivci – to bude náš základ,“ upozornil kouč Nekola.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž