ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Americký smečař Berzins se těší na českého kapra

  • 0
Americký volejbalista Mikelis Berzins prožívá v Ostravě svoje první zahraniční angažmá. A v Česku zůstane i přes vánoční svátky. „V Ostravě mám krásnou přítelkyni,“ pochlubil se. „Budu s ní a už se těším na kapra. Budou to moje první Vánoce v Česku.“

Hlavně doufá, že už bude zdravý, protože ho v minulých dnech postihla viróza. Kvůli ní Ostravským chyběl i v minulém domácím duelu s Českými Budějovicemi. Na ten dorazil jen coby divák, aby předal svůj dres fanynce Janě, která ho získala v dražbě za 5 000 korun. Do té ostravští hráči dali své růžové dresy, v nichž zahájili tuto sezonu.

Klub tak získal bezmála 29 tisíc korun, které věnuje na boj s rakovinou prostaty a prsu. Paní Jana za „Berzinse“ zaplatila nejvíce. Druhý nejvýdělečnější dres byl od smečaře Adama Záhorského, a to za 3 553 korun, a třetí od nahrávače Petra Zapletala – 3 100 korun.

Sportovci mají přes vánoční svátky i na konci roku jen málo volna, takže zejména těm ze zámoří se nevyplatí letět domů. To se týká i amerických posil basketbalistů NH Ostrava. Ti už 29. prosince hrají derby v Opavě.

To fotbalisté Baníku Ostrava, Ghaňané Francis Narh a Derrick Mensah i Brazilec Carlos de Azevedo, po skončení podzimní části soutěže odletěli domů.

Vrátit by se měli 28. prosince, kdy Ostravští jako úplně první z prvoligových mužstev zahájí zimní přípravu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž