Liberecký trenér Michal Nekola a jeho svěřenci Jakub Janouch, Jan Štokr a Aleš...

Liberecký trenér Michal Nekola a jeho svěřenci Jakub Janouch, Jan Štokr a Aleš Holubec. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberec začíná evropskou misi, v Poháru CEV vyzve volejbalisty Burgasu

  • 0
Volejbalisté liberecké Dukly vstoupí ve čtvrtek do evropského Poháru CEV. V úvodním utkání prvního kola nastoupí ve své hale od 18 hodin proti mistrovi Bulharska Něftochimiku Burgas.

V předchozích dvou sezonách bojovali liberečtí volejbalisté v roli českých šampionů ve skupině Ligy mistrů proti nejlepším evropským klubům, letos je jako bronzový tým minulého ročníku extraligy čeká mise ve druhém nejvýznamnějším Poháru CEV.

„V Poháru CEV hrají mistři zemí, kteří se přes předkola nedostali do základních skupin Ligy mistrů, což se nám třeba vloni povedlo, nebo vítězové národních pohárů, takže i tato soutěž má nesporně velkou kvalitu. Čeká nás skvělá konfrontace a diváci se mají na co těšit,“ tvrdí Michal Nekola, kouč mužů Dukly.

Liberečtí se v bojích o postup do osmifinále střetnou s bulharským šampionem Něftochimikem Burgas, který v předkole Ligy mistrů podle očekávání vypadl po porážkách 1:3 doma a 0:3 venku s elitním německým klubem VfB Friedrichshafen. „Oba ty zápasy jsme viděli a myslím, že postupové šance jsou padesát na padesát. Burgas má v týmu hodně vysokých hráčů, kteří velmi slušně blokují a bráni na síti, na druhou stranu můžou mít trošku problémy na přihrávce a toho bychom hlavně chtěli kvalitním servisem využít,“ naznačil Nekola.

Kádr Burgasu tvoří z drtivé většiny domácí bulharští volejbalisté, z nich někteří jsou v reprezentaci. Oporami týmu jsou i dva smečaři z dalších národních týmů: Bělorus Šarapovič a Ukrajinec Stacenko.

Liberečtí volejbalisté v generálce na čtvrteční „evropský“ duel podle očekávání doma v extraligovém utkání jasně 3:0 porazili poslední Odolenu Vodu. „Vyzkoušeli jsme si jiné míče značky Mikasa, se kterými se hraje v evropských pohárech, a šanci dostali i mladí kluci z lavičky Indra a Piskáček, kteří zahráli výborně,“ potěšilo Nekolu.

Odveta 1. kola Poháru CEV bude v Bulharsku na programu v úterý 19. prosince.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž