Radost karlovarských volejbalistů.

Radost karlovarských volejbalistů. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarští volejbalisté získali estonského blokaře

  • 0
Volejbalový klub ČEZ Karlovarsko zkompletoval čtveřici blokařů pro nadcházející sezonu. Kontrakt s týmem semifinalisty extraligy podepsal člen estonského národního mužstva Henri Treial. „I sám reprezentační trenér ho nabádal, aby změnil tým, chtěl, aby se posunul dál,“ prozradil trenér Jiří Novák.

Čtyřiadvacetiletý Henri Treial je mistrem Estonska, v roce 2015 byl vyhlášen nejlepším blokařem ligy pobaltských států Schenker League. V loňském roce zasáhl do každého utkání svého týmu na mistrovství Evropy, kde výběr Estonska prohrál v play off až po pětisetové bitvě se Srbskem.

„Já jsem ho studoval a myslím, že velmi dobře doplní naši trojici blokařů, dva zkušené a jednoho mladíka,“ odhaduje čestný prezident VK ČEZ Karlovarsko Josef Novotný.

„Se svou výškou a technikou bude i dobře útočit.“

Blokař může alternovat

Ofenzivní schopnosti estonského blokaře oceňuje i kouč Jiří Novák:

Henri Treial

*28. 5. 1992 * Výška: 204 cm
* Post: blokař
* Kariéra: VC Valio Voru (2008-2012), Bigbank Tartu (2012-2016); reprezentace Estonska * Klubové úspěchy: vítěz ligy pobaltských států Schenker League, mistr Estonska
* Reprezentační úspěchy: 11. místo na ME (2015), 4. místo v Evropské lize (2015)
* Individuální ocenění: nejlepší blokař Schenker League (2015), volejbalista Estonska (2014).

„Může alternovat částečně i na smeči. Neříkám, že to tak budeme praktikovat, ale ta možnost tu existuje. Se svým týmem už něco dokázal, ale stále je to hráč, který na sobě musí dál pracovat, s tím k nám také jde. Známe jeho potenciál, hlavně útočné předpoklady. Budeme se snažit dostat ho i do komplexních činností, aby se optimálně zapojil do skupiny našich středových hráčů.“

Henri Treial se v sestavě Karlovarska zařadí po bok extraligových mistrů Tomáše Širokého a Michala Sukuby a jednadvacetiletého Tomáše Netrvala.

Angažováním estonského středového hráče tak vedení VK ČEZ Karlovarsko prakticky uzavřelo soupisku pro příští sezonu. Příprava elitního týmu začíná 14. srpna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž