ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalistky Frýdku-Místku přestály zklamání a porazily Ostravu

  • 0
Kupte si lepší řasenky, řekl trenér Pavel Kožuch volejbalistkám Sokola Frýdek-Místek, když obrečely těsnou semifinálovou prohru s Olympem Praha. Kruté porážky 2:3 frýdecko-místecký tým ve středečním úvodním utkání o třetí místo nepoznamenaly.

Porazil Ostravu 3:0 a v sérii na dvě výhry se ujal vedení. Odveta je v sobotu v 17.00 v ostravské hale. „Byly jsme zklamané, ale nad sérií s Olympem jsme mávly rukou a jedeme dál. Chceme medaili,“ prohlásila frýdecko-místecká blokařka Veronika Závodná.

Ostravská blokařka Kateřina Zemanová odmítla, že by hostující celek uspokojil postup mezi nejlepší čtyři celky extraligy. „Je to pro nás velký úspěch, ale také chceme medaili,“ podotkla Zemanová.

Takže, proč hostujícímu týmu chyběla i větší bojovnost? „Nešla nám přihrávka, ani servisem jsme soupeřky moc nezlobily. Nehrály jsme jako tým, nedařilo se nám v klíčových okamžicích,“ povzdechla si Zemanová. „Nechci snižovat výkon Ostravy, ale kvalita Olympu v útoku byla mnohem vyšší,“ prohlásil Pavel Kožuch.

Ostravanky přitom výborně začaly. Jenže vedení 9:5 během chvíle ztratily, načež byl stav 9:11. „To byl důležitý moment, my jsme se psychicky zvedly, nakoplo nás to a vydrželo to i druhý set. Byly jsme nastartované,“ řekla frýdecko-místecká smečařka Andrea Štrbová, která se o obrat postarala výborným podáním. „Ale i obrana na síti byla perfektní, ubránily jsme všechny balony, které letěly na naši stranu, koncentrovaly jsme se na hru.“

Hostující trenér Zdeněk Pommer upozornil, že dobrý nástup do zápasu, tudíž vedení 9:5, bývá ošemetný. „Frýdek-Místek ale dobře útočil, neubránili jsme jejich smečařky a první dva sety rozhodoval servis, jímž nás tlačily,“ uvedl Pommer.

Dobrý útok domácích byl podle Štrbové prací nahrávačky Katariny Dudové. „Všechno jsme měly na jednoblok, naše blokařky perfektně stahovaly protihráčky,“ usmála se Andrea Štrbová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž