Ženský volejbal - ilustrační foto

Ženský volejbal - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Zemřela venezuelská volejbalová hvězda Gómezová. V pouhých 26 letech

  • 8
Venezuelská volejbalová hvězda Verónica Maria Gómezová Carabaliová zemřela. A odůvodnění její sobotní smrti příliš neprozrazuje. Šestadvacetiletá smečařka utrpěla - slovy oficiální zprávy - respirační zástavu. Jiné informace hovoří o infarktu.

Největší šok tak zažívají hráčky Lokomotivu Baku, v němž Jihoameričanka během letošní sezony působila a kde se letos dočkala triumfu ve Vyzývacím poháru.

Na cestě Evropou se Gómezová Carabaliová představila i jihomoravskému publiku v utkání s KP Brno. Co víc, právě v hale Vodova odehrála své poslední utkání, v jeho průběhu se totiž zranila.

Z ázerbájdžánského angažmá se proto vrátila předčasně, s cílem doléčit v domovské Venezuele achilovku. 

Verónica Gómezová Carabaliová

Dojela si pro smrt, která je pro světová média i po třech dnech obestřena tajemstvím.

Světoběžnice Gómezová Carabaliová se ve své kariéře objevila také v klubu ruském (Uraločka Jekatěrinburg), belgickém (Tongeren), švýcarském (Koniz), španělském (Caja de Avila) či rumunském (Galati).

Její náhlý skon připomněl březnové úmrtí italského volejbalisty Vigora Bovolenty. Olympijský medailista z Atlanty 1996 a mistr Evropy 1995 nepřežil v osmatřiceti letech kolaps během utkání čtvrté italské ligy.

Na Apeninském poloostrově si připomínají také sobotní smrt pětadvacetiletého fotbalisty Piermaria Morosiniho (více naleznete zde). 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž