Marek Šulava se snaží prolomit českobudějovický dvojblok, ale Ústí nemělo proti...

Marek Šulava se snaží prolomit českobudějovický dvojblok, ale Ústí nemělo proti mistrovi nárok. Ruplo 0:3. | foto: Dan Kubát

10 × ústecké nic. Černá série volejbalistů bobtná

  • 0
Očekávaná porážka pod sítí českobudějovického mistra natáhla neočekávaně dlouhou sérii porážek ústeckých volejbalistů do smutného jubilea. V extralize byla už desátá v řadě.

Ústí v sobotu ruplo na půdě Jihostroje bez odporu 0:3 (-10, -17, -17) a v tabulce elitní soutěže je přišpendlené na posledním místě s tříbodovou ztrátou na nováčka Beskydy. „Domácí ukázali, jak kvalitní mají servis. To byl mezi námi asi největší rozdíl. Zaslouženě vyhráli,“ věděl ústecký kapitán Filip Kramar.

Jeho celek už čtyři zápasy v řadě neuhrál ani set, na palubovce účastníka Ligy mistrů získal jen 44 bodů, což je letošní ústecké extraligové minimum. „Zatlačili jsme soupeře servisem,“ souzněl s Kramarem českobudějovický trenér René Dvořák. „A následnou obranou jsme ho k ničemu nepustili. Jsem rád, že tendence našich výkonů je stoupající.“

Jihostroj je druhý se 12 výhrami, zato Ústí má pouze tři, k nim už 13 porážek. A jeho černá série je už dvanáctizápasová, připočítají-li se i pohárové krachy s Brnem.

V sobotu musel ústecký kouč Jakub Salon smutně konstatovat: „Jihostroj byl jednoznačně lepší.“ Českobudějovický kapitán Radek Mach své mužstvo, které podpořilo 890 diváků, na svazovém portále chválil: „Tři sety koncentrovaného výkonu.“

Už po minulé porážce byl ústecký generální manažer Miroslav Přikryl rozmrzelý. „Vnímám to dost rozporuplně, není tam žádný světlý prvek. Nevidím, od čeho se odrazit, nevidím, kde začít,“ hlesl.

Do konce základní části odehraje Ústí ještě šest zápasů, zůstane-li poslední, spadne do záchranářské baráže. Příští dvě soboty nastoupí Salonův tým doma, hostí Zlín a Brno. Pak vyjede k dohrávce do Příbrami a na půdu Lvů Praha, 7. března v možná klíčovém zápase doma vyzve Beskydy a skončí v Kladně. Kladně?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž