Ondřej Perušič v semifinále turnaje Světového okruhu v Ostravě.

Ondřej Perušič v semifinále turnaje Světového okruhu v Ostravě. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Nejen Ostrava. Světový okruh v plážovém volejbalu bude i v Praze

  • 0
V kalendáři Světového okruhu v plážovém volejbalu je kromě turnaje v Ostravě i Praha, kam se elitní seriál vrací po šesti letech. Čtyřhvězdičková akce J&T Banka Ostrava Beach Open je na programu na začátku června, pražský dvouhvězdičkový turnaj se bude hrát na konci května.

Loňský ročník ostravského turnaje byl kvůli pandemii koronaviru přeložen na letošek, vstupenky zůstaly v platnosti. Beachvolejbalová elita se v Ostravě poprvé sešla v roce 2018, kdy triumfovaly Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou. O rok později skončili v Dolních Vítkovicích druzí Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem a zaznamenali největší úspěch v kariéře.

Pražský turnaj se na štvanických kurtech uskutečnil od roku 2008 celkem šestkrát, čtyřikrát pro muže a dvakrát pro ženy. Dosud poslední ročník ovládla před pěti lety domácí dvojice Kristýna Kolocová, Markéta Sluková.

Kromě Ostravy jsou v kalendáři další čtyřhvězdičkové podniky v Cancúnu, kde se v dubnu uskuteční hned tři turnaje, Soči (květen) a Gstaadu (červenec). Finále Světového okruhu by se mělo hrát v září, o pořadateli se teprve rozhodne.

Elitní seriál odstartoval po půlroční pauze v pondělí čtyřhvězdičkovým turnajem v Dauhá. Ze tří českých párů se nejvíc daří Perušičovi se Schweinerem, kteří v Kataru jako jediní postoupili do čtvrtfinále.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž