Čeští volejbalisté při nástupu

Čeští volejbalisté při nástupu | foto: www.cev.lu

Volejbalisté vstoupili do druhé divize Světové ligy prohrou s Koreou

  • 0
Čeští volejbalisté vstoupili do druhé divize Světové ligy na turnaji v Soulu porážkou s domácí Koreou po setech 17:25, 25:23, 26:24, 20:25 a 12:15. V dalších zápasech v Asii se svěřenci trenéra Miguela Falascy utkají s Finskem a Slovinskem.

Volejbalisté si odcestovali do Koreje spravit náladu po nevydařeném kvalifikačním turnaji v Karlových Varech, z něhož se jim minulý týden nepodařilo postoupit na mistrovství světa. Do dnešního zápasu vstoupili lépe domácí Korejci, ale českým hráčům se podařilo skóre otočit a díky dvěma vyhraným setům získali jistotu bodu.

„Přijeli jsme sem v těžké chvíli, po neúspěchu v kvalifikaci mistrovství světa nebylo rozpoložení týmu nejlepší. Nicméně kluci se semkli, hráli jako tým a předvedli výbornou hru. Teď je pro nás důležité, abychom takto pokračovali, nadále se zlepšovali a mohli tak předvést to nejlepší, co v nás je,“ citoval Falascu svazový web.

Na těsná česká vítězství o dva body však dokázali domácí zareagovat poměrně hladkým čtvrtým setem (25:20) a navrch měli i v závěru tie-breaku. Češi zakončili zápas při druhém korejském mečbolu dotykem sítě. Nejlépe bodujícím českým hráčem byl s 22 body univerzál Michal Finger, na korejské straně zapsal 19 bodů Čung Či-sok.

„Zápas to byl jak na houpačce. Než jsme se adaptovali na jejich rychlou hru a šikovnost, tak jsme ztratili první set. Nicméně jsem rád, že jsme od druhého setu zareagovali, přizpůsobili se této rychlejší hře a že jsme hráli jako tým. V naší hře se hodně projevovala bojovnost a tak máme na čem stavět do budoucna. Jen je škoda, že to v tie-breaku nevyšlo,“ řekl kapitán Aleš Holubec.

V sobotu se volejbalisté po necelém týdnu utkají s Finy, kteří je v neděli v rozhodujícím utkání v Karlových Varech porazili 3:1 a odsoudili je až ke třetímu nepostupovému místu na turnaji. Sami skupinu na západě Čech vyhráli a kvalifikovali se na MS.

Turnaj Světové ligy volejbalistů v Soulu

2. divize

Korea - ČR 3:2 (17, -23, -24, 20, 12)
Sestava a body ČR:
Finger 22, Sobotka 10, Beer 6, Džavoronok 3, Šulista 3, Janouch 2, libero Pfeffer - Zmrhal 9, Habr 2, Hadrava 1, A. Bartoš 1, Galabov. Trenér: Falasca.
Nejvíce bodů Koreje: Čung Či-sok 19, I Kang-won 10, Čche Hong-sok 10.

Slovinsko - Finsko 3:1 (22, 15, -22, 23)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž