Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Trenérka Bobcats Cheerleaders: Na zápasech se snažíme hráče povzbudit

Příbram - Na příbramských zápasech amerického fotbalu nebo volejbalu již několik let vystupuje tým roztleskávaček Bobcats Cheerleaders.

"Jsme amatérská organizace registrovaná jako součást týmu amerického fotbalu Příbram Bobcats. Hlavně vystupujeme na domácích i venkovních zápasech tohoto týmu. Doma se snažíme svým vystoupením bavit diváky a povzbudit je k fandění. Na hřištích soupeřů zase pro hráče vytvořit domácí atmosféru a povzbudit kluky k lepším výkonům," uvedla trenérka cheerek neboli roztleskávaček Kristýna Beňová.

Jakých akcí se účastníte?
Zápasů seniorského a juniorského týmu amerického fotbalu Bobcats Příbram, extraligových utkání volejbalového oddílu Vavex, různých společenských akcí nebo maturitních plesů.

Kolik máte členů a jaké je věkové složení?
Máme 26 členů, z toho v juniorském týmu je jich jedenáct ve věku od 12 do 15 let. Seniorkám je minimálně 16 let, nejstarší je 19. Převážně jsou z Příbrami, ale některé z Dobříše, Milína či Narysova.

Jak často a kde trénujete?
Trénink mají seniorky i juniorky dvakrát týdně. Buď v tělocvičně v 6. základní škole v Příbrami, nebo v zrcadlovém sále na zimním stadionu.

Účastníte se i nějakých soutěží?
Ano, každoročně se účastníme mistrovství cheerleadingu České republiky a loni poprvé nové soutěže Czech Spirit Cheer Cup. Na mistrovstvích jsme několikrát byly třetí, loni dokonce druhé v kategorii partner stunt. Některé naše dívky jsou i členkami Czech All Star Teamu, což lze považovat za reprezentaci České republiky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž