Barbora Hermannová (vpravo) a Markéta Nausch Sluková v akci na MČR v Brně

Barbora Hermannová (vpravo) a Markéta Nausch Sluková v akci na MČR v Brně | foto: MAFRA

Světový okruh v plážovém volejbalu má pauzu. S Ostravou se stále počítá

  • 0
Mezinárodní volejbalová federace zrušila nebo odložila březnové a dubnové turnaje Světového okruhu v obou kategoriích i na všech úrovních. Je mezi nimi i čtyřhvězdičková akce v mexickém Cancúnu, kde chtěl na konci března zahájit sezonu elitní český pár Markéta Nausch Sluková, Barbora Hermannová. Ostravský podnik ve druhé polovině května zatím v kalendáři zůstal.

Sluková s Hermannovou se na pokračování olympijské kvalifikace připravují v USA, kam stihly odletět před pár dny ještě před zákazy cestování kvůli koronaviru.

„Pozastavení turnajů do konce dubna je určitě sportovně bolavý krok, ale v momentální světové zdravotní situaci ten správný. Nikdo z nás by neměl vybírat mezi olympijskými body, hraním beachvolejbalu a zdravím. Stavěli bychom tak do nebezpečí sebe i lidi kolem nás. Beachvolejbal se tedy na nějakou dobu pozastaví a my se teď s Maki budeme udržovat zdravé a fit,“ uvedla Hermannová na sociálních sítích.

„Ačkoliv je úroveň rizika v Mexiku v současnosti nízká, opatření ve světě mají dopad na dopravní možnosti účastníků. Zdraví a pohodlí sportovců, funkcionářů i fanoušků jsou prioritami FIVB a rozhodnutí soutěž zrušit bylo učiněno v nejlepším zájmu všech stran,“ uvedla volejbalová federace na svém webu.

Již dříve byly kvůli pandemii nového typu koronaviru odloženy elitní dubnové turnaje v Číně a nový podnik v Singapuru. Nyní je nejbližší akcí v kalendáři čtyřhvězdičkový turnaj v brazilské Itapemě, který měly Nausch Sluková s Hermannovou od 6. května také v plánu. Další akcí kategorie 4* je pak turnaj mužů a žen v Ostravě se začátkem 20. května.

„Vzhledem k rychle se vyvíjející situaci je pravděpodobné, že dojde v kalendáři k dalším změnám. FIVB je v kontaktu s Mezinárodním olympijským výborem kvůli případné úpravě systému olympijské kvalifikace,“ uvedla světová federace.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž