Tomáš Kaberle při plážovém volejbale

Tomáš Kaberle při plážovém volejbale | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Škola beachvolejbalu: Kaberle na písku - plno krátkých sprintů, pěkná zabíračka

  • 1
Ta výměna trvá už déle než minutu. Hokejista Tomáš Kaberle klečí na levém kolenu a pravou nohou se snaží zasáhnout padající míč. Marně. Tahle scéna je z turnaje v plážovém volejbalu Jágr Cup 2009.

Při absenci lehce zraněného Jaromíra Jágra byl právě Kaberle na začátku prázdnin největší hvězdou atraktivní akce.

"Hlavně že je hezky. Sluníčko k tomuhle sportu patří, a když svítí, tak mě to mnohem víc baví," říkal spokojeně elitní český obránce. "Beru to jako součást přípravy, je to pěkná zabíračka, plno krátkých sprintů."

Tomáš Kaberle je v týmu s kolegou ze zámořské NHL Martinem Hanzalem, doplňuje je vylosovaná dívka, která plážový volejbal hraje závodně. "Ještě že tu je, jinak by ten míč moc nelítal," smál se Kaberle.

Hokejisté jsou v tomhle odvětví trochu neohrabaní. Je vidět, že moc často nehrají. Takže začátečníci. Vlastně jsou to podobné typy volejbalistů na písku, jimž byl určen tenhle seriál.

Servis zvládá Kaberle vrchem, ale někdy to připomíná spíš úder pěstí, při němž míč plachtí na druhou stranu velkým obloukem.

Hra bagrem, to je jeho nejjistější úder. I když odborníci by ho ani tady za styl nepochválili. Prsty zaplétá do sebe, místo aby je pouze přes sebe přeložil.

Škola plážového volejbalu - seriál MF DNES a iDNES.cz pro letní měsíce, všechny články

A hra přes síť? Ostré smeče k vidění nejsou. Kaberle přesto balon občas umístí přesně do vybraného místa a raduje se z vítězného úderu.

"Pokud mám srovnávat, tak hokej je určitě náročnější sport," tvrdí kladenský odchovanec. "I když hrát beachvolejbal celej život, to taky musí být náročný. Běhat v tom písku není žádná sranda." Kaberleho družstvo podává ruce vítězům, bývalým sparťanům Zelenkovi a Nedvědovi. "Byli vyšší," komentoval obránce Toronta.

Letos se celé léto spekuluje o jeho výměně do jiného klubu. Co třeba na Floridu? Tamse plážový volejbal hraje na každém rohu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž