Brazilské libero Sérgio Nogueira v dresu Black Volley Beskydy. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Slavné libero z Beskyd extraligu volejbalistů nedohraje

  • 0
Byl mimořádným oživením volejbalové extraligy. Jenže libero Sérgio Nogueira už za Black Volley Beskydy hrát nebude. Sobotním výhrou nad Ostravou 3:2 se s klubem rozloučil a ve středu odletí domů, do Brazílie.

„Sérgio za mnou přišel asi před třemi týdny, že má doma vážné problémy, takže by potřeboval předčasně skončit,“ řekl sportovní manažer frýdecko-místeckého klubu Přemysl Kubala.

Brazilské libero Sérgio Noguiera dokáže své spoluhráče v týmu Black Volley...

A šéfové klubu mu vyhověli.

Nogueirův post převezme Rus Anastasij Ostroumov, který přišel do klubu v lednu. „Brali jsme ho ve snaze posílit všechny posty,“ uvedl Kubala. „Sérgio není nejmladší, a kdyby se zranil, což se mu už v sezoně stalo, potřebovali jsme mít náhradu.“

A nyní jí Ostroumov bude. „Není špatný, jen mu chybí zkušenosti. Když má kolem sebe mladé smečaře, musí si věřit a pomáhat jim. V tom byla výhoda Sérgia. Poslední dobou na něm ale bylo i na hřišti znát, že mu rodinné problémy zasahují do života,“ podotkl Přemysl Kubala.

„V Beskydech to byla moje první zahraniční zkušenost, za což jsem moc rád. Přednost ale musím dát rodině,“ podotkl jednačtyřicetiletý Nogueira, který hraje profesionálně volejbal 23 let. S týmem Sada Cruzeiro Belo Horizonte třikrát vyhrál mistrovství světa klubů a vždy byl vyhlášen nejlepším liberem turnaje.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž