Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová - ilustrační foto.

Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová - ilustrační foto. | foto: cev.lu

Obhájkyně stříbra končí. Měly jsme být jinde a nejsme, smutnila Kolocová

  • 0
Haag (Od našeho zpravodaje) - Smutně seděly na trávě a s italským trenérem Tomatisem rozebíraly, co to před chvílí předváděly na písku. „Byl to náš nejhorší výkon na turnaji,“ hlesla Kristýna Hoidarová Kolocová. Na evropském šampionátu plážových volejbalistek, kde s kolegyní Michalou Kvapilovou obhajovaly loňské stříbro, přišel v nevhodnou chvíli.

České nasazené šestky podlehly ruskému páru Ukolovová, Birlovová 0:2 na sety (11:21 a 19:21) a s nizozemským turnajem se loučí už po prvním kole play off.

Zpravodajství

Čtvrteční výsledky na ME v plážovém volejbalu

„Loni jsme byly stříbrné, teď sedmnácté. Je vidět posun. Jenom ne směrem, kam by měl být,“ utrousila Hoidarová Kolocová po čtvrtečním krachu v Haagu.

Přitom úvod šampionátu vám vyšel. Dolehla na vás v play off nervozita?
Nevím, jestli nervozita. Nepředváděly jsme poslední dobou výborné výkony, tlak na výsledky je velký a samy jsme byly z loňska zvyklé na něco jiného. Člověk by měl být jinde a není. Možná ten tlak vnímá víc, ale je to spíš podvědomé.

Jaký byl z vašeho pohledu váš zápas proti Ruskám?
Udělaly jsme hrozně moc chyb, ani jsme Rusky nepustily ke hře. Nebylo to o tom, proti komu hrajeme, ale nevyrovnaly jsme se s vlastní hrou, která nebyla dostatečně kvalitní. To byl hlavní důvod, proč jsme prohrály.

S jakými pocity budete z Nizozemska odjíždět?
S lehčími soupeři ve skupině se nám dařilo, s těmi silnějšími jsme se dostaly do vyrovnaných setů. Když to bylo 10:10 a podobně, přišly jsme s vlastními chybami. A dnes se nám to „podařilo“ už na začátku setů.

Štve vyřazení o to víc, že při absenci zámořských a brazilských párů se řadí evropský šampionát mezi ty, kde je větší šance uspět?
Myslím, že se dá uspět na každém turnaji. Není to o typu turnaje. Když se člověk cítí v pohodě, může hrát dobře kdekoliv. Když je to naopak, prohrává třeba i na české půdě, kde bychom prohrávat nemusely. Na Evropě byly týmy ze Světovky a když mají dobré výsledky tam, mají je i tady.

Sezonu jste přitom načaly slibně. Jak se vrátit na správnou vlnu?
Začít zase od začátku. Od dobrého příjmu a dobré nahrávky a chytit se. Najít balanc na hře a nesoustředit se na soupeřky, o těch to není.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž