Natalia Zilio Pereirová z Fenerbahce útočí, na síti jsou Helena Horká, Veronika...

Natalia Zilio Pereirová z Fenerbahce útočí, na síti jsou Helena Horká, Veronika Trnková a Laura Emontsová Weihenmaierová z Prostějova. | foto: ČTK

Prostějovské volejbalistky čeká boj s věžemi italské Novary

  • 0
Prakticky celá základní sestava Igor Gorgonzola Novara měří přes metr devadesát. A právě na tyto věže narazí volejbalistky Prostějova ve středu (17.00) ve čtvrtém kole Ligy mistryň. První vzájemný zápas v Itálii české šampionky prohrály 1:3 na sety.

„Novara je skvěle silově vybavená, hráčky jsou ale výborné i technicky. Logicky jsme byli v prvním utkání hodně často pod tlakem, přesto se nám podařilo urvat set. Třeba to doma bude ještě lepší,“ přeje si trenér Prostějova Miroslav Čada, jehož tým je v tabulce po třech kolech bez bodu.

Vymazat nulu na svém kontě bude pro prostějovské volejbalistky téměř nadlidským cílem. Mezinárodní soubor italského elitního klubu exceluje v útoku i v obraně, kde staví často neprostupnou hráz už na bloku.

„Novara je ve všech ohledech o kategorii výš než my, to si nemusíme nic nalhávat. Takový supertým nemůžeme opakovaně či pravidelně porážet, ale jednou z řady zápasů ho udolat možné určitě je. Potřebujeme, aby ony neměly tak úplně svůj den a my jsme naopak předvedly perfektní výkon. Potom lze dosáhnout čehokoli, takový je sport,“ nevzdává se naděje prostějovská opora Helena Horká.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž